Tgrt Haber
12 Haziran 2023 13:51 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 14:12

BioNTech'e yan etki davasına Prof. Mehmet Ceyhan'dan çarpıcı yorum: Yalan söylüyorlar

Koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech bir kişi tarafından dava edildi. Milyonlarca kişiye vurulan aşının iddia edildiği gibi kalıcı yan etkileri mevcut mu? TGRT Haber’de Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Biontech kalp krizi yapmaz, kalıcı yan etkisi yok, yalan söylüyorlar” dedi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Koronavirüs,aşı,dava

Biontech'in  Koronavirüs aşısını yaptıran bir kişi şirketi mahkemeye verdi. Aşı sonrasında vücudunda kalıcı hasar olduğunu iddia eden sağlık çalışanı kadın, şirketten 150 bin Euro tazminat istiyor. Peki aşının yan etkilerine dair belirlenen bir çalışma var mı? Aşıyı vurulanlarda kalıcı hastalıklar görülüyor mu? TGRT Haber’de Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Biontech kalp krizi yapmaz, kalıcı yan etkisi yok, yalan söylüyorlar” dedi. 

KALP KRİZİNE NEDEN OLDUĞU İDDİASI YALAN

“Bu dava olduğunda farklı yansıtıldı” diyen Ceyhan, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığına herhangi bir üründen zarar görüldüğü gerekçesiyle davalar açıldığını belirterek şunları söyledi: “Bu kanunlar TCK’de var. Diğer ülkelerin kanunlarda da var. Bu yeni açılan bir mahkeme gibi algılanıyor. AB’de 11.844 vaka var, bunların hiçbirinin aşı ile doğrudan ilişkisi tespit edilmedi. Biontech’de kalp krizi olmaz. Benim dayım kalp krizi geçirdi, annem kalp krizi geçirdi diyenler yalan söylüyor. Çünkü kalp krizine neden olan vektör aşılardır, bunlar Türkiye’ye hiç gelmedi.”

BioNTech'e yan etki davasına Prof. Mehmet Ceyhan'dan çarpıcı yorum: Yalan söylüyorlar

AŞILAR SAYESİNDE 20 MİLYON İNSAN KURTULDU

Ceyhan, dünyada bildirilen ve aşıyla ilişkisi gösterilen tek bir vaka olduğunu ve bu vakanın alerjik şoktan kaynaklandığını söyledi. “Aşıdan dolayı kalp krizi geçirildiği yönünde herhangi bir rapor edilmedi, bu aşılar yapılıp başı boş bırakılmadı” diyen Ceyhan, şunları söyledi: “Pandemi aşılarının yan etkileri ile ilgili yüzlerde yayın var. Sanıldığı gibi bunlar bilinmeyen olaylar değil. Hiçbir aşı bu pandemi aşıları kadar fazla deneyime sahip değil. 13 milyar dozla 20 milyon insanın hayatı kurtuldu. 20 milyon insan ölecekti. Aşı karşıtları tarafından çarpıtıldı, sanki hiçbir tehlike yoktu. Normal zamandaki riskle aşıların riskini karşılaştırıyorlar. Dünyada 7 milyon insan öldü resmi olarak rakamlara göre. Aşısızlardandı ölenlerin çoğu.”

AVUKATLIK ŞİRKETİNİN DERDİ PARA  

“Avukatlık şirketi yan etki raporlanmış insanlara gidip sizin adınıza dava açalım” teklifi ettiğini belirten Ceyhan, “Almanya’da bir kanun değişikliği oldu, toplu halde mahkemeye başvuru yapılabiliyor. Avukatlık bürosu 7 bin Euro’ya bakıyorlar davaya, binlerce kişiyi toplayacaklarını umut edip çok para kazanacaklarını hesap ediyorlar” dedi. 

AŞININ KALICI YAN ETKİSİ YOK ÖLEN DE 

Ceyhan konuşmasına şöyle devam etti:  “Bu aşıların diğer aşılara göre lokal bölgede yan etkileri daha fazladır, kolda şişlik, kızarıklık, halsizlik oluyor ancak kalıcı olmuyor. Bu aşıların bir kişiyi öldürdüğüne dair kanıt yok, tamamen dedikodudan ibaret” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...