Tgrt Haber
14 Ekim 2022 10:59 - Güncelleme : 14 Ekim 2022 11:34

Çarpıcı araştırma: Uzun Kovid en fazla kadınları vurdu 

Koronavirüsle mücadele yaklaşık 3 yıldır devam ederken her geçen gün yeni bilgiler gün ışığına çıkıyor. Yapılan son araştırmalara göre Uzun Kovid, en fazla kadınları vurdu. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent Türkçe
,Koronavirüs,

Dünya yaklaşık 3 yıldır Koronavirüs’ün pençesinde… Koronavirüsle mücadele halen devam ederken yapılan araştırmalarla yeni bilgiler de ortaya çıkıyor.  Hastalığın birden fazla ülkede incelendiği yeni bir araştırmaya göre, kadınlar uzun süreli Kovid vakalarının neredeyse üçte ikisini oluşturuyor.

12 HAFTADAN FAZLA SÜREBİLİYOR 

Aşırı yorgunluk, koku kaybı, nefes darlığı ve kas ağrıları, Kovid-19 hastalarının yaklaşık yüzde 6'sını etkileyen uzun süreli Kovid'in en yaygın bildirilen semptomlarından bazıları. Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi (NHS), uzun süreli Kovid geçiren çoğu kişinin 12 hafta sonra tamamen iyileştiğini fakat bazılarının semptomları daha uzun süre yaşadığını söylüyor. Kovid geçiren 65 yaş üstü kişilerin Alzheimer'a yakalanma ihtimali yüzde 80 daha yüksek. 

YÜZDE 63’Ü KADIN

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü tarafından yürütülen ve Amerikan Tıp Derneği Akademik Dergisi'nde yayımlanan son raporda, uzun süreli  Kovid geçirenlerin yüzde 63'ünü kadınların oluşturduğu ortaya kondu.

1,2 MİLYON KİŞİNİN VERİSİ İNCELENDİ 

Araştırmacılar, 2020 ve 2021'de semptomatik  Kovid geçiren ve virüsün en kötü halinden kurtulan, 22 ülkeden 4 ila 66 yaşlarındaki 1,2 milyon kişiden elde edilen bulguları inceledi. Bulgular The American Journal of Managed Care'de yayımlandı.  Washington Üniversitesi'nin araştırması, hastaneye başvuran kişilerde uzun süreli Kovid semptomlarının ortalama süresini 9 ay olarak hesaplarken, hastanede kalmayan kişilerde bu süre 4 aydı.

Kaynak: Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...