Tgrt Haber
06 Eylül 2022 06:22 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 06:35

Çin’de iğnesiz koronavirüs aşısına onay çıktı! Burundan ev ortamında rahatlıkla yapabilecek

Koronavirüs salgınında Omicron’un BA.4 ve BA. 5 varyantlarına karşı peş peşe uyarılar ve aşı çalışmaları sürerken Çin’den dikkat çeken bir adım geldi. Çin, aşı korkusu olanların iğnesiz ve burundan nefes çekilerek kullanılan koronavirüs aşısına onay verdiğini duyurdu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Çin’de iğnesiz koronavirüs aşısına onay çıktı! Burundan ev ortamında rahatlıkla yapabilecek
çin,koronavirüs,aşı

Koronavirüs salgını ile mücadele küresel çapta sürmeye devam ediyor. Özellikle kış aylarına yaklaştıkça kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirileceği için vaka sayılarında artış yaşanması beklenirken bir taraftan da virüsün varyantlarına karşı uzmanlar çeşitli uyarılarda bulundu.  Hatırlatma dozu çağrılarında bulunan uzmanlar Omicron’un BA.4 ve BA.5 varyantlarının daha çok bulaştırıcı özelliğine sahip olduğunu söyledi.

ÇİN’DEN İĞNESİZ KORONAVİRÜS AŞISI

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in kurucusu olduğu BioNTech, söz konusu varyantlar ile ilgili aşı çalışması başlattı. Araştırmalar ve incelemeler devam ederken Çin’den dikkat çeken bir haber geldi. Koronavirüs salgınından bu yana ilk kez iğnesiz aşıya onay verdiklerini duyuran Çin yetkililerinden gelen haber dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

İĞNE KORKUSU OLANLARA ALTERNATİF

Tianjin merkezli CanSino Biologics tarafından geliştirilen iğnesiz aşı özellikle iğne korkusu olanlar için bir alternatif olabileceği ifade edildi. İğnesiz aşının ev ortamında da rahatlıkla yapılabileceğinin altını çizen uzmanlar burundan nefes çekilerek kullanabileceğini duyurdu. CanSino Biologics’in geliştirdiği yeni koronavirüs aşısı iğnesiz (inhale) aşı sınıfında Covid-19 için onay alan ilk aşı oldu.
 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...