Tgrt Haber
10 Ocak 2023 15:45 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 15:54

Çin’den iki ülkeye rest: Turist vizelerini askıya aldı 

Covid-19 salgını ile boğuşan Çin, vatandaşlarına seyahat kısıtlaması uygulayan Güney Kore ve Japonya'ya misilleme olarak kısa dönemli vize uygulamasını durdurdu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: BBC Türkçe
Çin’den iki ülkeye rest: Turist vizelerini askıya aldı 
Koranavirüs,Covid-19

Çin, Covid-19 salgınından dolayı kısıtlama uygulayan ülkelere kısıtlama uygulamaya başladı. Güney Kore'nin başkenti Seul'deki Çin Büyükelçiliği, Güney Kore vatandaşlarına turist vizesinin askıya alındığını açıkladı. Japon medyası, Çin'in benzer önlemleri Japonya'ya karşı da uygulayacağını duyurdu. Çin, vatandaşlarına yönelik "ayrımcı" kısıtlamalar kaldırılana dek bu uygulamayı sürdüreceğini belirtti.

ÇİN: BİLİM DIŞI VE KABUL EDİLEMEZ 

Geçen hafta Güney Kore, Çin'de artan Covid vakaları nedeniyle bu ülke vatandaşlarına turist vizesi verilmeyeceğini açıklamıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı ise bunun "bilim dışı" ve "kabul edilemez" olduğunu söyledi. Geçen hafta bakanlıktan yapılan bir açıklamada, Çin'den gelen yolculara giriş kısıtlamaları uygulayan ülkelere aynı şekilde karşılık verileceği duyurulmuştu.

10’DAN FAZLA ÜLKE TEST İSTEDİ 

Pekin'in "Sıfır Covid" politikasını gevşetme kararının ardından vaka sayılarının artmasıyla birlikte, ABD, İngiltere ve Fransa’nın da aralarında olduğu 10'dan fazla ülke Çin'den gelen yolculardan  negatif test istemeye başladı. Çin, ülke dışından gelenlere yönelik karantina uygulamasını da kaldırdı. Çin, Covid nedeniyle vatandaşlarına seyahat kısıtlamaları uygulayan ülkelere aynı şekilde karşılık vereceğini açıkladı. Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, vize sınırlaması uygulanmadan önce Çin'den gelenlerin yaklaşık üçte birinin Covid testinin pozitif çıktığını kaydetti. Japonya, negatif Covid testi sertifikası olan Çinli turistleri hala ülkeye kabul ediyor.

Güney Kore artık Çin'den sadece az sayıda iş insanı ve diplomatların seyahatine izin veriyor. Bu kişilerin seyahat öncesi ve sonrası negatif Covid testi belgelemesi gerekiyor.

 

Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...