Tgrt Haber
04 Mart 2022 12:23 - Güncelleme : 04 Mart 2022 12:56

Covid-19 ile hayatımıza girmişti: Hes kodu kullanım oranları belli oldu

Covid-19 sürecinde vatandaşların işlerini kolaylaştırıp, koronavirüs kapsamında bilgiler sunan HES uygulamasının kullanım oranları belli oldu.

Covid-19 ile hayatımıza girmişti: Hes kodu kullanım oranları belli oldu

2 yıl önce hayatımıza giren Covid-19 ile, mevcut normaller değişti ve hayatımıza bazı yeni uygulamalar da dahil oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın piyasaya sürüdüğü HES uygulaması, koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşların işlerini kolaylaştıracak en iyi uygulamalardan biri oldu. 

HES UYGULAMASI KULLANIM ORANI BELLİ OLDU

3 Mart'ta açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske ile ilgili bazı gevşetmeler yapıldığını duyururken, aynı zamanda HES uygulamasının kaldırıldığını da ifade etti. 

Covid-19 ile hayatımıza girmişti: Hes kodu kullanım oranları belli oldu

Koronavirüs sürecinde HES uygulaması milyonlarca kişi tarafından kullanıldı. 1 yıla yakın süredir Türkiye'deki vatandaşlar tarafından kullanılan uygulama, salgının seyrini gösteren bilgileriyle beğenileri de kazandı.

HES uygulaması; AVM, futbol müsabakaları, toplu taşıma araçları dahil olmak üzere neredeyse gündelik hayatın her alanında kullanıldı. Risk haritasını da detaylı şekilde gösteren uygulama, kısa süre önce Sağlık Bakanı'nın açıklamasıyla kullanımdan kaldırıldı. 

Hayat Eve Sığar(HES), uygulamasının kaldırılmasıyla beraber kullanım oranları da açıklandı. Buna göre Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 97'si, sistem ya da uygulama üzerinden HES kodu aldı. 

Sıkça kullanılan HES uygulamasında ayrıca 10 milyarın üstünde kod sorgulaması yapıldığını da belirtmekte fayda var. 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...