Tgrt Haber
26 Nisan 2022 15:00 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 16:31

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kapalı mekanda maske yasağı kalktı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte açıklama yaptı. Erdoğan, kapalı mekanlarda maske zorunluluğunun kalktığını fakat vakalar binin altına düşene kadar toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında maske uygulamasının devam edeceğini bildirdi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kapalı mekanda maske yasağı kalktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 12.00'de önemli bir toplantı yapılıyor. Toplantıda koronavirüs salgınında son durum ve kapalı alanda maske zorunluluğu gündeme getirdi. Bilim Kurulu Toplantısının 27 Nisan'dan olacağı kararı verilmişti fakat Bakan Koca'nın açıklamasına göre Bilim Kurulu toplantısı öne çekilerek bugün yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan kararlara ilişkin Bilim Kurulu üyeleriyle açıklamalarda bulundu. Erdoğan, maske yasağına ilişkin yaptığı açıklamada, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Dünyamızın son iki yılı bu salgının gölgesi altında geçti. Sağlık tehdidi olarak başlayan bu süreç kısa sürede üretimden tüketime spordan istihdama kadar topyekun krize dönüştü. Hastaneden sağlık personeline maskeden ilaca aşıya kadar her başlık altında ciddi sıkıntılar yaşandı. Koskoca devletlerin sınır kapılarında havalimanların maske kavgasına giriştiklerine şahit olduk.

Dünyada örnek bir varoluş mücadelesini ortaya koyan bu heyeti ayrıca kutluyorum. Merhum Cemil Taşcıoğlu, Murat Dilmener, Feriha Öz gibi salgında hayatını kaybeden hocalarımızı bu mücadelenin sembolleri olarak görüyoruz. Salgınla en etkili mücadeleyi yürütürken, toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında zafiyete müsaade etmedik. Hep birlikte ülkemizi bu sancılı dönemden sağ salim çıkartarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın huzuru içinde bugün burada bir aradayız. Bilim insanlarımızın gayretleriyle ilaç ve aşı üretimine kadar pek çok başarıya hep birlikte imza attık. Dünya genelinde 160 ülkeye ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım desteği sağladık''

KAPALI MEKANLARDA MASKE KULLANMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Olağanüstü bir durum olmazsa Bilim Kurulu toplanmayacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı.

Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1518931993857306626

'HAYIRLI KARARLAR'

Bakan Koca, daha önce Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının 27 Nisan Çarşamba yapılacağını kaydetmişti ancak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayırlı kararları çarşambaya bırakmayalım, salı günü toplanalım. Bilim Kurulu, beklenen toplantısını yarın yapıyor." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1518676795549175812

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kapalı mekanda maske yasağı kalktı

SON BİLİM KURULU TOPLANTISI

Bakan Koca, twitter hesabından yaptığı paylaşımla Bilim Kurulu'nun son kez toplandığını dile getirdi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1518886987197042688

"SALGIN ETKİSİNİ AZALTMAYA BAŞLADI"

Bakan Koca, "Salgın artık geride kaldı. İnşallah önümüzdeki dönemde sağlık gücümüzü daha da artıracağız. Salgının seyri etkisini azaltmaya başladı. Şu an 19'a yakın ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır. Geçtiğimiz yaz 'Maskeli son yazımız olacak' demiştim. Geldiğimiz noktada bahar geldi, o noktaya gidiyoruz. En kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun' diye sözüm olmuştu. Endişe etmeyiniz." ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kapalı mekanda maske yasağı kalktı

19'A YAKIN İLDE YOĞUN BAKIMDA YATAN HASTA SAYISI SIFIR

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Salgının seyri etkisini azaltmaya başladı. Şu an 19’a yakın ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır. Geçtiğimiz yaz 'Maskeli son yazımız olacak' demiştim. Geldiğimiz noktada bahar geldi, o noktaya gidiyoruz. 'En kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun' diye sözüm olmuştu. Endişe etmeyiniz." ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...