Tgrt Haber
05 Nisan 2023 13:25 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 13:35

DSÖ izlemeye aldı! Yeni varyant XBB.1.16 uyarısı: Daha bulaşıcı 

DSÖ, "daha bulaşıcı" olduğunu ifade ettiği yeni varyant XBB.1.16 uyarısında bulundu. 88 ülkede görüldüğü belirtilen varyantın daha bulaşıcı olduğu kaydedildi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
DSÖ izlemeye aldı! Yeni varyant XBB.1.16 uyarısı: Daha bulaşıcı 
XBB.1.16,Koronavirüs

Dünya, Koronavirüs  ile mücadeleye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Koronavirüs’ün yeni varyantı XBB.1.16 konusunda uyarılarda bulundu. DSÖ, yeni varyantın daha bulaşıcı olduğuna dikkat çekerek hızla farklı ülkelerde yayılmaya devam ettiğini açıkladı. Yeni ve daha bulaşıcı Covid varyantı, 22 ülkede vaka artışına neden oldu.

DSÖ: 88 ÜLKEDE GÖRÜLDÜ 

DÖS’nün gözü 'Arcturus' olarak adlandırılan yeni Omicron türü XBB.1.16'da. DSÖ'nün Covid-19 teknik lideri Maria Van Kerkhove,  yeni varyantın halihazırda 88 ülkede bulunduğunu ve baskın ‘XBB.1.5  Kraken’ varyantından daha bulaşıcı olduğunu söyledi.  Ancak yeni varyanla enfekte olan kişilerin hastalığı ağır geçirmedikleri kaydederek "Yani bu izlenecek bir şey. Birkaç aydır dolaşımda" dedi.

Kerkhove, "Şimdiye kadar raporlar, XBB.1.16 nedeniyle hastaneye yatışlarda, yoğun bakım ünitesine yatışlarda veya ölümlerde bir artışa işaret etmiyor" dedi. 

Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...