Tgrt Haber
20 Ekim 2022 09:36 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 09:42

DSÖ'den Covid-19 için 'acil durum' uyarısı: Şaşırttı, yine yapabilir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19’un hala küresel bir acil durum olmaya devam ettiğini belirtti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise yaptığı açıklamada, "Bu salgın bizi daha önce şaşırttı ve yine yapabilir" dedi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
DSÖ'den Covid-19 için 'acil durum' uyarısı: Şaşırttı, yine yapabilir
DSÖ,Covid-19,salgın,pandemi,koronavirüs

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 30 Ocak 2020’de Covid-19’un Uluslararası Öneme Sahip Halk Sağlığı Acil Durumu ilan edilmesinden bu yana hala küresel bir acil durum olmaya devam ettiğini belirtti.

DSÖ tarafından yapılan açıklamada, "Halkın algısı dünyanın bazı bölgelerinde pandeminin sona erdiği yönünde olsa da, dünya nüfusunun sağlığını olumsuz ve güçlü bir şekilde etkilemeye devam eden bir halk sağlığı olayı olmaya devam ediyor" denildi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise yaptığı açıklamada, "Bu salgın bizi daha önce şaşırttı ve yine yapabilir" dedi.

DÜNYADA KORONAVİRÜS

Şimdiye kadar dünya genelinde 631,5 milyon koronavirüs vakası görüldü. 6,5 milyon kişi ise Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. 

Vaka sayıları açısından ilk sırada 99 milyon kişinin koronavirüse yakalandığı ABD yer alıyor. Hindistan'da 44,5 milyon kişi koronavirüse yakalanırken Fransa'da 36,5 milyon kişi hastalığa yakalandı. 

Ülkemizde ise yaklaşık 17 milyon koronavirüs vakası görüldü. Virüse yakalanan 101 bin 203 kişi ise hayatını kaybetti. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...