Tgrt Haber
19 Eylül 2022 19:44 - Güncelleme : 19 Eylül 2022 20:00

DSÖ'den sevindiren koronavirüs haberi: Salgın yakında bitebilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden sevindiren haber geldi. DSÖ'ye göre yeni bir varyant ortaya çıkmazsa Covid-19 salgını yakında bitecek.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
DSÖ'den sevindiren koronavirüs haberi: Salgın yakında bitebilir
covid 19,pandemi,koronavirüs,DSÖ,dünya sağlık örgütü

2019'un sonundan bu yana tüm dünyayı etkileyen  koronavirüs salgınında sona yaklaşıldı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yöneticisi Hans Kluge, salgının yakında bitebileceğini ifade etti.

Kluge, İzlanda'da yayın yapan RUV Televizyonuna, DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus'un "Covid-19 salgınında bitiş çizgisinin görüldüğüne" dair açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘SALGIN YAKINDA BİTEBİLİR’

Örgütün Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Covid-19'un yeni bir varyantı ortaya çıkmazsa salgının yakında bitebileceğini söyledi.

Yaklaşan kış öncesi herkese yeni bir güçlendirici doz aşı yaptırması tavsiyesinde bulunan Kluge, "Yeni varyantları çabucak tanımlayabilmek için güçlü bir takip de önemli." diye konuştu.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus da "Salgını bitirmek için hiç bu kadar iyi bir durumda olmamıştık" demişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...