Tgrt Haber
01 Mart 2023 09:40 - Güncelleme : 01 Mart 2023 17:37

FBI, Korona ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu: Laboratuvar kaynaklı

Yıllarca Koronavirüs ile mücadele eden dünya ABD'den gelen açıklamayı konuşuyor. Virüsün kökeni hakkında ortaya çıkan rapor sonrasında dün Beyaz Saray açıklama yapmıştı. FBI Direktörü Christopher Wray, 'korona gerçeğini' dünyaya duyurdu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Fox News
FBI, Korona ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu: Laboratuvar kaynaklı
Koronavirüs,FBI

Yıllarca  Koronavirüs ile mücadele eden dünya ABD'den gelen açıklamayı konuşuyor. Virüsün kökeni hakkında ortaya çıkan rapor sonrası sessizliğini bozan ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, 'korona gerçeğini' dünyaya duyurdu. Dün Beyaz Saray’da bu konu ile ilgili açıklama yürütmüştü. 

LABORATUVAR SIZINTISI 

İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde görülen ve buradan dünyanın dört bir yanına yayılan Koronavirüs (Kovid-19) milyonlarca hayata mal oldu. Çin ile ilgili ABD istihbarat raporu gündeme adeta bomba gibi düştü. The Wall Street Journal (WSJ) ABD Enerji Bakanlığı'nın koronavirüsün kökeni ile ilgili sonuca vardığını duyurdu. ABD Başkanı Biden'a da sunulduğu belirtilen rapor dünyanın gündem olurken FBI'dan flaş bir açıklama geldi. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, koronavirüsün “büyük ihtimalle Çin hükümetinin kontrolünde olan bir laboratuvardan sızdığını” söyledi.

FBI İLK KEZ AÇIKLAMA 

Wray, bunun bir kurum olarak FBI’ın kanısı olduğunu belirtti. Fox News’a konuşan Wray 'FBI bir süredir pandeminin muhtemelen laboratuvar kaynaklı bir olay sonucu başladığını düşünüyor' dedi. Wray açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çin pandeminin kökenlerini tespit etmeye yönelik girişimleri engellemek ve gerçekleri bulanıklaştırmak için elinden geleni yapıyor. Bu hepimiz için çok talihsiz.” FBI, pandeminin başlangıcından beri ilk kez açıklama yaptı.  
Pandeminin başlarında virüsün laboratuvardan yayılmış olabileceği iddiası komplo teorisi olarak görülüyordu. Sağlık yetkilileri bu senaryoyu reddediyordu. Dünya Sağlık Örgütü de (DSÖ) bunun “son derece düşük bir ihtimal olduğunu” söylemişti.

Kaynak: Fox News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...