Tgrt Haber
12 Kasım 2022 17:15 - Güncelleme : 12 Kasım 2022 17:26

Gemide Covid-19 salgını, 800 vaka tespit edildi! Limana demir atmak zorundan kaldı

Dünya şokta! Yeni Zelanda’dan çıkan bir gemide 800 civarında Covid -19 vaka tespit edildi. Avustralya’nın Sydney kentine demirlenen gemide 4.600 yolcu bulunuyor. 

Gemide Covid-19 salgını, 800 vaka tespit edildi! Limana demir atmak zorundan kaldı
Koronavirüs,Gemi yolculuğu

Yeni Zelanda’dan yola çıkan Majestic Princess adlı yolcu gemisinde 800 Covid-19  vakası tespit edildi. 4.600 dolayında yolcu ve mürettebatın olduğu gemi Avustralya’nın Sydney kentine demirlendi.  2020’nin başlarında Ruby Princess adlı yolcu gemisinde en az 900 kişi Covid olmuş ve 28 kişi hayatını kaybetmişti.

12 GÜNLÜK YOLCULUK ZEHİR OLDU 

Yolcu gemisinin işletmecisi Carnival Australia’nın Genel Müdürü Marguerite Fitzgerald, 12 günlük yolculuğun ortalarında çok sayıda vakanın tespit edilmeye başlandığını belirtti. Fitzgerald bütün vakaların belirtisiz ya da hafif geçtiğini ifade etti. Mürettebatın, testi pozitif çıkan bütün yolculara yardımcı olacağını belirten Genel Müdür, yolculara özel taşıma ve izolasyon dönemlerini tamamlamaları için barınma hizmeti verileceğini ifade etti. Gemi kısa bir süre sonra Melbourne kentine geçecek.

NEW SOUTH WALES’TE 19.800 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ 

Majestic Princess ve yine aynı işletmeciye ait Ruby Princess’te yaşananları kıyaslanması istenen Fitzgerald, “O günden bu yana, topluluk olarak Covid hakkında çok şey öğrendik” dedi. Gemideki salgın, Avustralya’da Covid vakalarının arttığı bir dönemde yaşandı. New South Wales eyaletinde Cuma gününe kadar geçen yedi günde, 19.800 yeni vaka tespit edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...