Tgrt Haber
11 Ekim 2022 10:20 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 10:51

Korona'nın en yaygın semptomu değişti! Uzmanlar uyardı: İkiz salgın geliyor

Tüm dünyayı yaklaşık 3 yıldır adeta esir eden Covid-19’da yeniden artış yaşanıyor. Son haftalarda vakalar ikiye katlarken uzmanlar, hastalığın en yaygın belirtilerinin değiştiğini açıkladı. Ayrıca uzmanlar grip ve Covid-19 salgının beraber ilerleyeceği konusunda uyardı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
Covid-19 vakaları son haftalarda, dünyada ikiye katladı.
,Korona belirtileri,Boğaz ağrısı,Hatırlatma dozları,aşı
Covid-19 vakaları son haftalarda, dünyada ikiye katladı.

Koronavirüs yaklaşık 3 yıldır tüm dünyayı etkisi altına aldı. Kışın yaklaşmasıyla birlikte Covid-19 vakaları yeniden tırmanışta. Daha önceki yıllarda soğuk algınlığından kendisini ayıran Covid-19, şimdilerde saha çok soğuk algınlığına benziyor, bu durum hem sağlık uzmanları hem de hastaları zor duruma sokuyor. Bu yüzden uzmanlar hastalığın semptomlarının değiştiğini belirterek vatandaşları uyarıyor.  Uzmanlar, insanların belirli bir soğuk algınlığı benzeri semptomları varsa Covid olduğunu varsaymalarını önerdi.

EN YAYGIN COVİD-19 BELİRTİSİ

Profesör Tim Spector, boğaz ağrısının artık en yaygın Covid-19 semptomu olduğu ve pozitif vakaların üçte ikisini etkilediği konusunda uyardı. Uzmanlara göre insanların nezle olduklarında sıklıkla yaşadıkları diğer yaygın semptomlar baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve burun akıntısı, nadir belirtiler ise ateş ve koku kaybı. Prof. Spector şunları söyledi: “Hastane başvurularındaki artışla birlikte bir sonbahar Covid-19 dalgası gördüğümüz açıktır. Son iki haftada hastaneye başvurular ikiye katlandı."

"HEM COVİD HEM GRİP AŞISI OLUNUZ" 

Prof Spector, "Bir virüs kombinasyonu ile vurulmamız muhtemel. Soğuk algınlığı, diğer virüslerin yanı sıra Covid-19'daki artış ve grip salgını karşısında savunmasız insanları uygun şekilde korumak özellikle önemlidir” dedi. Spector, şunları önerdi: "Ciddi hastalıklardan ve hastaneye yatıştan korunmak için maske koruması olmayan kötü havalandırılmış alanlardan uzak durunuz ve Covid-19 hatırlatma dozunun yanı sıra grip aşısı olunuz.” 

Tüm dünyada Koronavirüs'ün alt varyantı olan Omigron ve onu da alt varyantlarında ciddi artış gözlemleniyor. Bazı hastaneler virüsün yayılmasını engellemek için şimdiden yüz maskelerini geri getiriyor. NHS bugün, altı milyon insanı hatırlatma dozlarını vurulmaya çağırdı. 

UZMANLARDAN AŞI UYARISI 

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı baş tıbbi danışmanı Dr. Susan Hopkins şunları söyledi: “Bu haftanın verileri, aylardır en yüksek seviyesinde olan Covid-19 vakalarında ve hastaneye yatış oranlarında daha fazla artış olduğunu gösteriyor.  Hastanelerde ve bakım evlerinde vakalar artıyor. Aşı olunuz ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız veya enfeksiyon belirtileri varsa başkalarıyla temastan kaçının.”

İKİZ SALGIN GELİYOR

NHS Medikal Direktörü Profesör Sir Stephen Powis, Covid ve grip tehdidinin “ikiz salgın” olduğunu söyledi.

Korona'nın en yaygın semptomu değişti! Uzmanlar uyardı: İkiz salgın geliyor

İŞTE COVİD-19 BELİRTİLERİ 

Zoe Symptom Tracker uygulamasından alınan verilere göre en önemli 20 Covid semptomu:

-Boğaz ağrısı (yüzde 58)

-Baş ağrısı (yüzde 47)

-Balgamsız öksürük (yüzde 43)

-Tıkalı burun (yüzde 41)

-Burun akıntısı (yüzde 39)

-Balgamlı öksürük (yüzde 38)

-Kısık ses (yüzde 37)

-Hapşırma (yüzde 31)

-Yorgunluk (yüzde 31)

-Kas ağrısı ve ağrıları (yüzde 25)

-Baş dönmesi sersemlemiş (yüzde 19)

-Şişmiş boyun bezleri (yüzde 15)

-Değişen koku (yüzde 14)

-Ateş (yüzde 13)

-Göz ağrısı (yüzde 13)

-Göğüs ağrısı sıkışması (yüzde 12)

-Koku kaybı (yüzde 12)

-Nefes darlığı (yüzde 11)

-Sıcak basması (yüzde 11)

-Titreme veya titreme (yüzde 11)

 

Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...