Tgrt Haber
01 Kasım 2022 15:29 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 15:38

Ortalığı karıştıracak iddia, Koronavirüsle ilgili şifreli mesajlar deşifre oldu

Dünyayı yaklaşık 3 yıl boyunca pençesine alan Koronavirüs ile ilgili ortalığı karıştıracak bir iddia ortaya atıldı.  Ortaya çıkan gizli mesajlarda virüsün sızdığına dair mektupların olduğu iddia edildi. Mesajlar ABD'li uzmanlar tarafından incelendi ve korkunç gerçek ortaya çıktı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
Ortalığı karıştıracak iddia, Koronavirüsle ilgili şifreli mesajlar deşifre oldu
Koronavirüs,Çin

Milyonlarca insanın ölümüne neden olan ve yaklaşık üç yıldır insanlığı pençesine alan Koronavirüsün etkileri halen devam ediyor. Virüsün nereden çıktığı ile ilgili bugüne dek onlarca teori ortaya atılsa da halen pek çok soru işareti varlığını koruyor. Kaynağı Çin olan Koronavirüsle ilgili ise İngiliz gazetesi Daily Mail'de dikkat çeken bir iddiaya yer verildi. İddiaya göre Çin laboratuvarından gelen raporlardaki kodlanmış mesajlar, virüsün milyonlarca kişinin ölümüne neden olan küresel pandemi başlamadan önce sızdırıldığını ifade ediyor. 

PANDORA’NIN KUTUSU AÇILDI 

İlk Korona vakasından haftalar önce gönderilen güncellemelerin Çin lideri Xi Jinping'in şahsen uğramış olabileceği laboratuvardan çıktığı düşünülüyor. Söz konusu mesajlarda ise koronavirüsün sızdığına dair "Pandora'nın Kutusu açıldı" sözlerine yer veriliyor. Şifreli mesajlarla ilgili uzman bir grup, bu sözlerin Kovid-19'a atıfta bulunduğu konusunda hemfikir. Ancak ekibin iddiaları durumu “büyük olasılıkla” doğrulasa da halen net bir kanıt yok.

RAPORLARIN Xİ TARFINDAN YAZILDIĞI İDDİASI  

Nitekim uzmanların yaptığı araştırmalarda, 12 Kasım tarihli bir korona makalesinde yine Pandora'nın Kutusu'na atıf yapıldığı ortaya çıkarıldı. Aynı zamanda bu devam eden makalelerin sonucunda Pekin yönetiminin labarotuvara bir ziyaret gerçekleştirdiği kaydedildi.  Uzmanlar daha da ileri giderek denetim ve raporlamaların bizzat Çin Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından yazılmış olabileceğini söylüyor. Bu da aslında Çin yönetiminin durumun ciddiyeti hakkında bilgi sahibi olduğunun kanıtı. 

Dünyayı kırıp geçiren virüsün hayvandan insana bulaştığı iddia edilse de henüz virüsün tam olarak nereden geldiği ile ilgili resmi ve kanıtlanmış bir durum yok.

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...