Tgrt Haber

Osmaniye Valisi Yılmaz duyurdu: Kentteki vaka sayısı sıfırlandı

01 May 2022 17:14 - Güncelleme : 01 May 2022 17:20
Osmaniye Valisi Yılmaz duyurdu: Kentteki vaka sayısı sıfırlandı

Türkiye’de koronavirüsün izleri adeta siliniyor. Günlük vaka sayısının 2 binin altına düştüğü veriler ile açıklanıyor. Hastaneye yatışlar ülke genelinde düşerken Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, vaka sayısının sıfırlandığını duyurdu.

Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesinde yeni dönem geçtiğimiz günlerde başladı. Bilim Kurulu’nun kapalı ortamlarda maske zorunluluğunu kaldırmaya yönelik kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Toplu ulaşım ve sağlık birimleri dışında maske takma zorunluluğu tamamen kaldırılırken vakaların binin altına düştüğü takdirde yeni kararlar alınabileceği ifade edildi. 

VAKA VE VEFATTA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Türkiye’de güncel olarak koronavirüs vaka sayısı 2 binin altına düştü. Test sayısına duyulan ihtiyaç da azalırken vefat sayısı ise 2 yıl sonra ilk kez 10’un altına indi. Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesinde başarı bazı kentlerde ise vakaları sıfırladı.

OSMANİYE’DE VAKA SIFIRLANDI

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kentteki korona virüs vaka sayısının sıfırlandığını duyurdu. Vali Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün korona virüs vakamız 'sıfır'. Tebrikler Osmaniye’m. Hep bugünü bekledik. O gün bugünmüş. Mücadele veren herkesi yürekten kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

AŞILAMADA İLK SIRADA

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'nın tablosuna göre Osmaniye, yüzde 89,4 oran ile Türkiye'de 18 yaş ve üstü nüfusta en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek kent oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...