Tgrt Haber
09 Ağustos 2023 17:28 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 17:33

Pandemi ‘bitmedim’ dedi. Kâbusun yeni adı Eris! Bu 10 semptoma dikkat

Dünya Omicron alt varyantı XBB.1.5 için alarma geçmiş durumda. Vaka sayıları artarken Eris'in 10 ana semptomu belli oldu.

Pandemi ‘bitmedim’ dedi. Kâbusun yeni adı Eris! Bu 10 semptoma dikkat
Eris,Koronavirüs,semptom

2019'un son aylarında hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) dünya genelinde milyonlarca hayata mal oldu. Dünya genelinde pandemiye ilişkin bir gevşeme yaşanırken Eris varyantı ile virüs kendini bir kez daha göndermiş durumda.  Başta ABD ve İngiltere olmak üzere pek çok ülkede vaka sayıları yeniden tırmanışa geçerken uzmanlar bu durumun sorumlusu olarak yeni varyantı görüyor.

7 VAKADAN BİRİ ERİS

Son çalışmalar İngiltere'de her 7 vakadan 1'inde Eris Varyantı görüldüğü sonucuna ulaştı. Sadece ABD'nin New York kentinde ise vakalar yüzde 55 arttı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden gelen yeni bir uyarıya göre, EG.5 veya Eris olarak adlandırılan yeni varyant baskın tür olarak ortaya çıktı ve ülke çapındaki Kovid-19 vakalarının yaklaşık %17'sine neden oldu. CNN'da yer alan habere göre, vaka artışları hastaneye yatışların artmasına da neden olurken dünyanın beklediği açıklama geldi. İngiliz bilim insanları Eris'in en yaygın semptomlarını açıkladı.

1 AYDA 3 BİNİ AŞKIN ÖLÜM

Dünya Sağlık Örgütü'nün son raporuna göre, 6 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında dünya genelinde 1 milyon yeni vaka ve 3.100 Covid kaynaklı ölüm kaydedildi. Bu da pandeminin başından bu yana can kaybının 7 milyona yaklaştığı anlamına geliyor. Eris, Omicron'un bir alt varyantıdır, bu nedenle semptomlar diğer varyantlarınkine benzer.

En yaygın 10 semptom şöyle

Boğaz ağrısı

Burun akıntısı

Tıkalı bir burun

Hapşırma

Balgamsız öksürük

Baş ağrısı

Balgamlı öksürük

Boğuk bir ses

Kas ağrıları

Koku almada değişiklik

 

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...