Tgrt Haber

Son 2 yılda koronavirüsten ölenlerin sayısı açıklandı: Veriler korkutucu

08 Mart 2022 13:12 - Güncelleme : 08 Mart 2022 13:36
Son 2 yılda koronavirüsten ölenlerin sayısı açıklandı: Veriler korkutucu

Koronavirüsten toplam kaç kişi öldü? İşte Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre dünya geneli öken kişi sayısı...

İki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19, bu süreçte milyonlarca kişinin ölmesine sebep oldu. Son olarak Omicron varyantıyla hızla yayılan virüs, hâlâ can almaya devam ediyor. Peki dünyada kaç kişi koronavirüsten öldü?

Johns Hopkins Universitesi'nin  verilerine göre dünya çapında 6 milyondan fazla insan, Covid-19 virüsüne yenik düşerek öldü.

KORONAVİRÜSTEN 6 MİLYON İNSAN ÖLDÜ

Son 2 yılda koronavirüsten ölenlerin sayısı açıklandı: Veriler korkutucu

Covid-19, özellikle Omicron varyantıyla hızla yayılmaya devam ediyor. Her ne kadar Omicron'un bulaşma oranı diğerlerine göre hızlı olsa da, ölüm oranı daha düşük olduğu için artık bazı ülkeler gevşemeye gidiyor.

Ancak virüsün bulaştığı insanların çoğunun hastaneye yatış oranında da artışlar mevcut. Yakın zamanlı bir örnek verirsek Şubat ayı başında ABD'de 900 bin ölüm sayısına ulaşıldı. 

BAZI ÜLKELER GEVŞEMEYE GİTTİ

Koronavirüsün yavaş yavaş kontrol altına alındığını düşünen bazı ülkeler, maske ve çeşitli kısıtlamalarda gevşemeye gitti. Örneğin geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da, bazı kısıtlamaların kaldırıldığını açıkladı.

Açık havada maske zorunluluğu kalkarken, AVM, futbol müsabakaları ve diğer alanlar için gerekli olan HES uygulaması da sonlandırıldı. Ancak ABD'li uzmanlar, erken atılan gevşeme adımlarının kötü sonuçlar doğrabileceğine dair uyarılarda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...