Tgrt Haber
02 Mart 2022 21:00 - Güncelleme : 02 Mart 2022 21:32

Son dakika! 2 Mart koronavirüs tablosu: Vaka sayısında umutlandıran düşüş

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı maske açıklamasının ardından 2 Mart koronavirüs tablosu da açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 407 bin 536 Kovid-19 testi yapıldı, 56 bin kişinin testi pozitif çıktı, 189 kişi hayatını kaybetti.

Son dakika! 2 Mart koronavirüs tablosu: Vaka sayısında umutlandıran düşüş

Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Koca, "Kovid etkisini kaybetmekte. Tedbirlere bizden çok geç başvuran ülkeler kısıtlamalardan vazgeçti. Gelinen noktada Kovid ile mücadele bundan sonra aşı ile verilecek. Bunun yanı sıra ilaç tedavisi de uygulanacak. Salgın esaretinden gerçek hayata geçmekteyiz." ifadelerini kullandı. Bakan Koca'nın maske açıklamasından sonra 2 Mart koronavirüs tablosu da açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 407 bin 536 Kovid-19 testi yapıldı, 56 bin kişinin testi pozitif çıktı, 189 kişi hayatını kaybetti.

Son dakika! 2 Mart koronavirüs tablosu: Vaka sayısında umutlandıran düşüş

EN ÇOK AŞILAMA OSMANİYE'DE

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Son dakika! 2 Mart koronavirüs tablosu: Vaka sayısında umutlandıran düşüş

1 MART VERİLERİ

Bakanlığın 1 Mart verilerine göre, dün 403 bin 117 test yapılmıştı. Dün, 59 bin 885 vaka tespit edilirken, 203 kişi hayatını kaybetmiş ve 71 bin 545 kişi sağlığına kavuşmuştu.

MASKE VE HES KODU KALDIRILDI

Bu kapsamda alınan kararlar;

- Açık havada maske yasağı kaldırıldı.

- Kapalı alanlarda mesafe kuralına uyuluyorsa maske takmak şart değil.

- Hes kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ve kuruluşta HES kodu  kontrolü yapılamayacak.

- Hastalık belirtisi olmayanlardan test istenmeyecek.

- Okullarda vaka çıkması halinde hasta öğrenci izole edilecek, sınıfı kapatmaya gerek olmayacak.

Bakan Koca sözlerine şu şekilde devam etti:

"Salgın etkisini yitirdi, somut gözle görülen gerçek budur. Salgın kelimesine eskisi kadar vurgu yapmaya gerek yoktur. Salgınla toplum olarak, kısıtlamalarla mücadele etme döneminden bireysel olarak korunma dönemine geçmeliyiz. Kişisel korunmada eğer istersek süregelen alışkalıklarımızı sürdürebiliriz. 

Maskeleri hayatımızdan çıkarmıyoruz. Maskeyi gerektiğinde hemen tamak üzere yanımızda taşıyoruz. Özellikle büyüklerimizle, kronik hastalarla bir aradayken maske günlük hayatımızın vazgeçilmezi olmalıdır"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...