Tgrt Haber

Türkiye’de Covid-19 tedbirlerinde yeni adım: Maskesiz günler yakın

18 Şubat 2022 06:04 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 06:35
Omicron etkisiyle zirveye çıkan vaka sayıları düşüşe geçti. Kapalı alanların aksine açık havada maske takanların sayısı da azaldı.

Avrupa'nın ardından Türkiye de pandemi tedbirlerinde yeni adımlar atıyor. Bakan Koca, “İstanbul'da vaka sayıları son 10 günde yüzde 62 azaldı. Bu durum, diğer illerimiz için de benzer seyirde. TURKOVAC’ın Omicron’a özel versiyonu martta hazır olacak. Maske kararımızı haftaya paylaşacağım” dedi.

Omicron etkisiyle zirveye çıkan vaka sayıları düşüşe geçti. Kapalı alanların aksine açık havada maske takanların sayısı da azaldı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sonrası hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen cerrahi maskelerin kullanımıyla ilgili yeni kararlar gelecek hafta açıklanacak. Maskelerin kullanımında gevşemeye gidilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası salgınla mücadeleye dair önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona vakalarının geçen hafta sonu pik yaptığını söyledi. İki üç hafta içerisinde vakalarda düşüş beklediklerini belirten Koca “Bu durum sonrası hastane yükü de hafifleyecek. Şu an hastaneye yatışlar yüzde 28-30 gibi düştü. Yoğun bakımlardaki hasta sayısı ise yüzde 15 oranında azaldı” dedi.

YENİ TEDBİRLER HAFTAYA AÇIKLANACAK

Gelecek hafta çarşamba günü koronavirüs sürecini anlatan bir basın toplantısı yapılacağını aktaran Bakan Koca “Bu toplantı sonrası virüsle mücadelede geldiğimiz noktayı göreceğiz. Ayrıca maske ve benzeri tedbirler, ne zaman test yapılması gerektiği dâhil olmak üzere birçok konu ele alınacak” diye konuştu. Bakan Koca “Maskeyi nerede daha öncelikli olarak takmamız gerektiğini anlatacağım” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 17 Şubat koronavirüs tablosuna göre; 92 bin 406 yeni vaka tespit edilirken, 258 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vaka ve vefat sayısında düşüş dikkat çekti. Bir günde toplam 465 bin 563 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 103 bin 988 olarak kaydedildi.

Türkiye’de Covid-19 tedbirlerinde yeni adım: Maskesiz günler yakın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...