Tgrt Haber
03 Ekim 2022 09:48 - Güncelleme : 03 Ekim 2022 10:08

Ünlü profesörden Omicron alt varyantı uyarısı: Yeni BA.2.75.2 ve BQ1.1 riskli

Sonbaharın gelmesiyle birlikte Covid-19 vakalarında dünyada artış yaşanıyor. Uzmanlara göre yeni varyantlar aşılardan kaçıyor. Profesör Lawrence Young, BA.2'den türeyen BA.2.75.2 ve BA.5'ten türeyen BQ1.1 Omicron alt varyantının endişe verici olduğu ve salgına neden olabileceği konusunda uyardı.  

Virüslerin aşılardan kaçması ve uzmanların yeni varyantları tanıyamaması Covid-19 dalgası riskini artırıyor.
Koronavirüs,Omicron,BA.2,BA.2.75.2,BQ1.1,Varyant,Covid belirtileri
Virüslerin aşılardan kaçması ve uzmanların yeni varyantları tanıyamaması Covid-19 dalgası riskini artırıyor.

Dünya 3 yıla yakın bir süredir Covid-19 ile mücadele ediyor. Yeni varyantlarla birlikte varlığını devam ettiren Koronavirüs, hala dünyanın gündemindeki yerini koruyor. Uzmanlar özellikle BA.2'den türeyen BA.2.75.2 ve BA.5'ten türeyen BQ1.1 olarak bilinen iki Omicron alt varyantının erken verilerde endişeye neden olduğu ve salgına neden olacağı konusunda uyarıyor. Ayrıca bu iki varyant aşılardan kaçma özelliklerine sahip. 

FIRTINA ÖNCESİ COVİD SESSİZLİĞİ 

Uzmanlar sonbaharda ‘yıkıcı’ bir Koronavirüs dalgası konusunda uyarıyor. Özellikle doktorların yeni varyantları tanıyamaması riski daha da artırıyor. Uzmanlar, testlerde düşüş ve aşılardan kaçan alt varyantlar sebebiyle virüsün sonbaharda 'yıkıcı' olabileceği konusunda uyarıyor.  

Profesör Tim Spector, İngiltere'nin bir sonraki Koronavirüs dalgasının başlangıcında olduğunu söylüyor.  Independent'a yaptığı açıklamada "Yeni bir dalganın başlangıcındayız gibi görünüyor ve bu sefer yaşlıları son dalgadan biraz daha erken etkiledi" dedi. Ayrıca Spector “Birçok insan hala semptomlarla ilgili hükümet yönergelerini kullanıyor. Bu yönergeler güncel değil. Şu anda boğaz ağrısı olan insanların üçte ikisinde Covid başlıyor. Ateş ve koku kaybı artık çok nadir görülüyor.  Pek çok yaşlı insan Covid olduğunu düşünmeyebilir, soğuk algınlığı olduğunu düşünebilir” 

ERKEN BAŞLADI, BA.2.75.2 ve BQ1.1 VARYANTLARI TEHLİKELİ 

Profesör Spector'un Omicron'un yeni alt varyantlarının bağışıklıktan kaçmaya başladığını söyledi. Warwick Üniversitesi'nde virolog olan Profesör Lawrence Young, BA.2'den türeyen BA.2.75.2 ve BA.5'ten türeyen BQ1.1 olarak bilinen iki Omicron alt varyantının erken verilerinin endişeye neden olduğu ve salgına neden olabileceği konusunda uyardı.  

Ancak Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı'ndaki (UKHSA) halk sağlığı programları direktörü Dr. Mary Ramsay, “Covid-19 seviyelerinde artık bir artış gördüğümüz açık" dedi. 

 

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...