Tgrt Haber
28 Mart 2022 09:24 - Güncelleme : 28 Mart 2022 09:33

Virüsün kaynağı Çin'den Covid-19 kararı: Kapanıyor

Geçtiğimiz haftalarda ölümlü Covid-19 vakalarının görüldüğü Çin, kapsamlı bir kapanmaya gidiliyor.

Virüsün kaynağı Çin'den Covid-19 kararı: Kapanıyor

Koronavirüsün kaynağı Çin, en büyük şehir kapatma planlarını açıkladı. Yetkililer Covid-19 testi yaparken Şangay kentinde iki aşama halinde kapanmaya gidilecek. Mali açıdan önemli olan kent, yaklaşık bir aydır yeni Covid enfeksiyonlarıyla mücadele ediyordu. Ancak vaka ve ölüm sayıları yine de uluslararası standartlara kıyasla azdı. Ancak vakaların artmasıyla birlikte kapanma kararı aldı. 

Yetkililer, ekonomik istikrarsızlığa neden olacağı için 25 milyon nüfuslu kentte kapatmaya gitmeye şu ana dek direnmişti. Ancak kentte, pandeminin başından bu yana en yüksek vaka sayısı kayda geçince yetkililer planlarında değişikliğe gitmek zorunda kaldı. 

İKİ AŞAMADA YAPILACAK

Karantina iki aşamada yapılacak. Kentin doğu yakası bugünden 1 Nisan'a dek, batı yakası ise 1-5 Nisan arası karantinaya girecek. Toplu taşıma çalışmayacak, şirketler ve fabrikalar ise ya faaliyetlerini durduracak ya da uzaktan çalışılacak. Diğer karantinalarda Çin'deki bazı bölgelerin tümünde kapanma olmuş ama yine de bu bölgelerin içinde seyahate izin verilmişti. Ancak Şangay, nüfus yoğunluğu açısından kapanmaya gidilen en büyük şehir oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...