Tgrt Haber

Skandallar Bitmiyor

29 Mart 2024 15:20 | Güncelleme :29 Mart 2024 16:24

Milli arada futbolsever olarak biraz nefes alırız dedik ama ülkemiz futbolunda sanırım bu mümkün görünmüyor. Önce Semih Kılıçsoy’un sebepsiz ve haksız yere A Milli Takım’dan Ümit Milli Takım’a gönderilişinin şokunu yaşadık, sonra da sızdırılan toplantı görüntüleri!
 
Semih Kılıçsoy ve Ahmetcan Kaplan Ümit Milli Takıma gönderildi. Bu bilgi Ahmetcan’a verilmiş ama Semih’e verilmemiş. Belli ki planlamada bu yoktu, birileri şapkadan tavşan çıkartmış ve Semih üzerinden oyun oynamaya çalışmış. Bu oyun pahalıya patladı? Bu oyun, önce Macaristan karşısında alınan mağlubiyet ile, sonra da Avusturya karşısında alınan 6 gollü hezimet ile sonlandı. 
 
Almanya karşısında hepimizin göğsünü kabartan takımımız ve çok değer verdiğimiz Montella nereye gitti? Ligin en formda, en golcü ve Milli Takım’ın tek forvetine yapılan ‘operasyon’ tüm takımın ve Montella’nın dengesini alt üst etmiş. Montella bu sayede tüm otoritesini, saygınlığını kaybetti. Bu açıkça Macaristan ve Avusturya maçlarında görüldü. Olumlu hava tamamen olumsuza dönmüş, kendi takımında çok az forma şansı bulan oyuncu topluluğundan bir takım oluşturulmaya çalışılmış. Burada Adana Demirspor eski başkanı Murat Sancak’ın menajerlere dikkat çekmesini önemsiyorum.
 
Buradaki hikaye, hak etmeyenlerden oluşturulan, hak endenlerin uzaklaştırıldığı, liyakatin ayaklar altına alındığı bir ortamda Avustuya gibi bir takımda 6 gollü bir hezimetin kaçınılmaz olduğunu hep birlikte acı tecrübe ile görmüş olduk. Umarız buradan kıssadan hisse çıkartır, bir daha aynı saçmalıkları tekrarlamayız.
 
Pekala Milli Takımda bu saçmalıkları izlerken Beşiktaş’ta neler oluyor? Montella’nın başka versiyonu da Santos değil mi? Fatih Karagümrük hazırlık maçına stopere Necip Uysal, defansif orta saha pozisyonuna da Amartey’i koydu. İnanılır gibi değil, çıldırmamak elde değil. Fernando Santos, Beşiktaş taraftarının sinir uçları ile oynamaya devam ediyor. Hazırlık maçında bile Demir Ege’yi görmezden geliyor. Farklı şeyler denememekte ısrar ediyor. İnatçı bir kişilik. 14 yıldır kulüp takımı çalıştırmamış. En son çalıştırdığı Polonya Milli Takımı macerası çok kötü. Korkarım ki Beşiktaş macerası da bu kafa yapısıyla devam ederse kötü sonuçlanacak. 
 
Aynı şeyleri deneyerek farklı sonuçlar bekleyen bir teknik adam profili çizen Fernando Santos ile önümüzdeki sezon devam edilip edilmeyeceği yönünde yönetimi ciddi bir sınav bekliyor. 
 
Son olarak da, geçen sezon çok tartışmalı Sivasspor Galatasaray maç sonu VAR konuşmaları yayınlanmıştı. Orada ‘ofsaytımsı’ diye bir kelime hayatımıza girmişti. Zorlama ile Sivaspor’un golünü iptal etmek için böyle bir kelime türetilmiş ve de iptal etmişlerdi, buz gibi golü. Şimdi de Galatasaray Antalyaspor maçını skandal yöneten hakemlerle yapılan görüntülü toplantı sızdırıldı. Başka hikayeler, başka skandallar ortaya çıktı. Futbolumuzun çarpık düzeni tüm hızı ile devam ediyor. Buna dur denmezse, her geçen yıl futbolseverlerin sayısının ciddi manada düşeceği, ülke futbolumuzun kelimenin tam anlamıyla dip yapacağı aşikardır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Osman Özen29 Mart 2024 19:25

Reis süper yazmışsın helal olsun

Kemal Özsu 29 Mart 2024 19:07

Tamamına katılıyorum çok doğru tespitler.

Abdullah 29 Mart 2024 17:57

Hiç utanma yokmu sende ama olsun babanız Galatasaray

Mustafa dagcioglu 29 Mart 2024 17:43

Bülent abi yine mükemmel bir yazı olmuş tam günlük sorunlari yazmizsin eline ağzına sağlık dilerim çıktığın bu yolda Allah utandırmasın.

Burak Yıldırım 29 Mart 2024 16:50

Emeğine sağlık güzel insan

Yavuz Sel29 Mart 2024 16:19

Ağzına, yüreğine, kalemine sağlık agbi. Az bile yazmışsın.

Ahmet29 Mart 2024 16:09

Boş bir yorum

Şahin Bozca 29 Mart 2024 16:04

Yazılarınızın devamını bekleriz

Cihan29 Mart 2024 16:02

Helal olsun kardeşim yanındayız

Bülent Uslu - Son Yazıları
Mecburi istikamet
20 Nisan 2024
Santos Köyüne!
5 Nisan 2024
Santos Sorunsalı
18 Mart 2024