Tgrt Haber
04 Nisan 2023 14:15 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 14:22

Elon Musk yine kripto piyasaları salladı! Dogecoin hareketlendi! Bitcoin'de ise 30 bin dolar direncine karşı analistler uyarıyor!

Elon Musk’ın piyasaları altüst eden yeni hamlesi dikkat çekiyor. Dogecoin hareketlendi. Bitcoin’de ise 30 bin dolar direnci değerlendiriliyor. Peki, kripto piyasalarda neler oluyor? İşte detaylar…

Elon Musk yine kripto piyasaları salladı! Dogecoin hareketlendi! Bitcoin'de ise 30 bin dolar direncine karşı analistler uyarıyor!
Dogecoin,Elon Musk,Twitter

Dogecoin ile yakın ilişkisi olduğu bilinen Elon Musk’ın yeni hamlesi piyasaları hareketlendirdi. Twitter’ı satın alan Elon Musk, yaptığı yeniliklerle uygulamanın adeta yepyeni bir hale kavuşmasını sağladı.

Elon Musk’ın Twitter’da kısa süre önce yaptığı bir değişiklik ise piyasaları altüst etti. Twitter’ın web arayüzünde klasik kuş logosunu Dogecoin logosu ile değiştiren Elon Musk, Dogecoin’in fiyatının yüzde 25 yükselmesine neden oldu. Twitter’ı satın almadan önce bir kullanıcıya verdiği sözü tuttuğunu hatırlattı.

DOGECOİN’DEN TWİTTER HAMLESİ SONRASI BÜYÜK SIÇRAMA

Kripto para piyasalarının önde gelen meme coinlerinden Dogecoin, Elon Musk’ın favori kripto paraları arasında yer alıyor. Son dönemde kötü bir gidişat gösteren Dogecoin için Elon Musk’tan yeni bir hamle geldi.

Daha önce attığı tweetlerle fiyatını yükselttiği Dogecoin’in bu kez Twitter’ı satın almasıyla Twitter’ın logosunu değiştirerek yükseltti. Değişiklik sonrasında Dogecoin fiyatı bir günde yüzde 25 oranında artış gösterdi. Günlük işlem hacmi ise 525 milyar dolardan 4.1 milyar dolara çıktı.

BİTCOİN 30 BİN DOLARI KIRMASI KRİTİK!

Bir yandan Elon Musk’un Dogecoin’i hareketlendiren hamlesi piyasalarda konuşulurken lider kripto para birimi Bitcoin’deki dalgalanmalar da yakından takip ediliyor.

Bankacılık krizinden yararlanarak gelen ivme ile Bitcoin 30 bin doların altında duraklamış görünüyor. Analistler ise 30.000 dolar seviyesinin Bitcoin (BTC) için kritik olacağını ve bu direnç noktasının aşılmasının büyük bir anlam ifade ettiği aktarılıyor.

Ünlü kripto para analistlerinden Matthew Hyland, 2 yıldır Bitcoin’in önemli direnç ve destek seviyesi olan 30 bin dolar seviyesinin aşılması halinde kritik dönemin başlayabileceğini aktarıyor.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE?

Haftanın ikinci işlem gününde kripto paralarda da seyir dalgalı bir şekilde devam ediyor. Bitcoin (BTC) 4 Nisan Salı gününde 27 bin 876 dolarda işlem görüyor. Ethereum (ETH) ise 1.808 dolardan onu takip ediyor. Dogecoin (DOGE) ise 0,097 dolar seviyesinde devam ediyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...