Tgrt Haber

THODEX vurgununda iddianame ortaya çıktı! Faruk Fatih Özer’in vurgununun miktarı dudak uçuklattı

02 Nisan 2022 12:08 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 12:18
THODEX vurgununda iddianame ortaya çıktı! Faruk Fatih Özer’in vurgununun miktarı dudak uçuklattı

Thodex kripto para sitesinin kurucusu Faruk Fatih Özer’in milyonlarca lira ile yurt dışına kaçarak insanları mağdur ettiği iddialarının ardından başlayan davada, Thodex iddianamesinin detayları ortaya çıktı. Özer’in yaptığı vurgunun miktarı ise dudak uçuklattı.

Faruk Fatih Özer’in kurduğu Thodex kripto para sitesi, binlerce mağduru geride bırakarak Türkiye’nin en büyük sanal para vurgununa imza attı. Müşterilerine sitenin bakımda olduğu uyarısı verip milyonlarca lira ile yurt dışına kaçan Özer’in davasında iddianameye ulaşıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca 286 sayfalık iddianame hazırlandı.

2 BİN 27 KİŞİ MAĞDUR

Sabah’ın haberine göre, iddianamede savcılık, Thodex kripto para uygulamasının kapatılarak vatandaşların uygulamada bulunan paralarını çekememeleri üzerine kurucu şüpheli Faruk Fatih Özer'in Thodex kripto para uygulaması üzerinden müşterileri dolandırıp Arnavutluk'a kaçtığına yönelik haberler bulunduğu, haberlerin hemen ardından vatandaşların dolandırıldığına ilişkin şikâyet dilekçeleri vermeleri üzerine şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "dolandırıcılık" ve "mal varlığı değerlerinin aklanması" suçlarından soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

21 şüpheli, 2 bin 27 mağdurun yer aldığı iddianamede vurgunun miktarı 356 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

“SİSTEMDE BAKIM ÇALIŞMASI VAR”

İddianameye göre, Faruk Fatih Özer liderliğinde kurulan "thodex.com" isimli internet sitesi üzerinden hesap açan mağdurların hesapları bloke edildi ve bu kişiler uzun süre hesaplarına giremedi. Kullanıcıların para çekme talepleri de yerine getirilmedi. "Sistemde bakım çalışması var" denilerek müşteriler oyalandı. Daha çok yatırımcı çekebilmek ve sisteme daha fazla para girişi sağlamak için reklamlarında ünlü isimler oynatıldı.

ÖRGÜT YÖNETİCİLERİ VE ÜYELERİ ARASINDA İŞ BÖLÜMÜ

Faruk Fatih Özer'in sağ kolu olan şüphelilerin dolandırıcılık suçundan elde ettiği tespit edilen mal varlıkları yurt dışına çıkarıldı. İddianameye göre şüpheliler, şirketin kurulduğu günden, faaliyetlerin son verildiği güne kadar bilinçli olarak süreklilik arz edecek şekilde planlı ve organize biçimde hiyerarşik yapıya riayet ederek eylemlerine devam etti.

Faruk Fatih Özer'in örgüt yöneticileri ve örgüt üyelerine görevler verip iş bölümü yaptığı kaydedilen iddianamede, birçok hileli eylem gerçekleştirildiği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...