Tgrt Haber
21 Ekim 2021 14:45

Tarihin seyrini değiştiren keşif! Amerika'yı ilk keşfeden Kristof Kolomb değil!

Amerika’nın keşfine dair yeni bilgiler ortaya çıktı. Yapılan araştırmaya göre Kristof Kolomb'dan 471 yıl önce Vikingler keşfedilmiş.

Tarihin seyrini değiştiren keşif!  Amerika'yı ilk keşfeden Kristof Kolomb değil!
Kristof Kolomb,Amerika&tt2;nın keşfi,Vikingler

Amerika’nın keşfiyle ilgili yapılan araştırmalarda yeni bilgiler ortaya çıktı, tarihin seyri değişti. Kuzey Amerika’da bulunan ahşap yapıların Kristof Kolomb'ın keşfinden 471 yıl, günümüzden ise 1000 yıl önce Vikingler tarafından yapıldığı kanıtlandı. Ancak Vikinglerin kıtaya ne zaman geldiği bilinmiyor. Bilim adamları, yeni bir tarihleme tekniği ile çarpıcı bilgilere ulaştı. Yerleşim yerinin M.S. 1021'de, yani Kolomb'un Amerika kıyılarına ulaştığı ilk yolculuğundan 471 yıl öncesine ait olduğunu belirledi. Üç parça ahşap yapıdan oluşan yerleşim yerinin aynı yıl yapıldığı belirlendi. Yerleşim, Atlantik ötesine geçişin en eski kanıtı olarak ifade ediliyor. Ayrıca binlerce yıl önce Sibirya'yı Alaska'ya bağlayan bir kara köprüsü üzerinden Kuzey Amerika'ya gidildiğini ve dünyanın da dolaşıldığının ortaya koyuyor. 
Bu araştırmalara göre tarihin seyri değişiyor. Bu yüzde tarihçiler ve arkeologlar Amerika'nın keşfi ile ilgili yeni araştırmalar yapmak üzere bir araya geliyor. 

Tarihin seyrini değiştiren keşif!  Amerika'yı ilk keşfeden Kristof Kolomb değil!

KRİSTOF KOLOMB KİMDİR

Dünyaya 31 Ekim 1451 tarihinde gelen Kristof Kolomb’un İtalyan kaşif, denizci ve sömürgeci olduğu biliniyor. Ceneviz Cumhuriyeti'nde doğan Kolomb, İspanya Katolik Kralları için hizmet ediyor. Atlas Okyanusu boyunca 4 defa gemi seyahat eden Kolomb, bu seyahatlerde Küba'ya bağlı Hispanyola Adası'nda yerleşim oluşturmayı amaçlıyor. Amerika kıtasında ilk Avrupa kolonisini oluşturmak için görev yapıyor. Tarihe Amerika'yı ilk keşfeden kişi olarak geçmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...