Tgrt Haber
20 Temmuz 2023 11:02 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 11:06

Analistlerin tahminlerinin üç katı! Şifre kısıtlaması sonrası Netflix rekor kırdı

Popüler dijital yayın platformu Netflix'in şifre kısıtlaması kâra dönüştü. Ücretli şifre paylaşma uygulamasının ardından yavaşlama beklenirken, Netflix son üç ayda 5,9 milyon yeni abone kazanarak analistlerin tahminlerini de yanılttı. Netflix’in kazandığı abone sayısı analistlerinin tahminlerinin üç katı oldu.

Analistlerin tahminlerinin üç katı! Şifre kısıtlaması sonrası Netflix rekor kırdı
Netflix,dijital içerik

Dünyanın en çok kullanılan dijital yayın platformlarından biri olan Netflix, yıllardır popülerliğini sürdürüyor. Netflix'teki kullanıcılar için şifre paylaşımının ücretli hale gelmesi üzerine, abonelik sayıları arttı. Netflix, geçen sene ilk kez abone kaybettiğini duyurmuştu. Şirkete göre, daha önce 100 milyon hanede şifre paylaşılıyordu. Dijital yayın platformu beklenen daha fazla kar edildiğini duyurdu.

238 MİLYONA ULAŞTI

Yapılan tahminlerde Netflix'in son 3 ayda 2 milyon yeni üye kazanması bekleniyordu. Ancak 5,9 milyon yeni katılımcıyla Netlix'in abone sayısı dünya çapında 238 milyona ulaşarak rekor kırdı. Şifre paylaşımının ücretli hale getirilmesinin ardından beklenenden daha fazla insan kendi aboneliğini aldı.

1,8 MİLYAR DOLAR KÂR 

Netflix, finansal olarak da son çeyrekte 8,3 milyar dolarlık gelir üzerinden 1,8 milyar dolar kar elde ettiğini duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...