Tgrt Haber
11 Eylül 2023 13:42 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 14:11

Canlı gibi nefes alıyor! Turistler lületaşını almak için Eskişehir’e akın ediyor

Sağlığa faydalı lületaşı, vücuttaki negatif enerjiyi ve radyasyonu alıyor. Eskişehir’de uzun yıllardır lületaşı ustalığı yapan Erol Güler, lületaşının insan vücudundaki radyasyonu alıcı özelliği olduğunu öne sürdü.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Canlı gibi nefes alıyor! Turistler lületaşını almak için Eskişehir’e akın ediyor
eskişehir,

Tiroid bezlerinin düzenli olarak çalışmasını sağlayan ve hafızayı kuvvetlendiren lületaşı, etkili düşünmeyi sağlıyor. Ticari olarak işlenebilir lületaşı yataklarının neredeyse tamamının Eskişehir’de bulunduğu biliniyor. Çoğu ustanın Tarihi Odunpazarı Evleri Bölgesi’nde bulunmasıyla da turistlerin büyük ilgi odağı haline gelen lületaşı üzerinde çalışmalar yapan Erol Güler, lületaşının vücuttaki negatif enerjiyi ve radyasyonu aldığını iddia etti. 

“ÇOK FARKLI BİR MADEN”

Lületaşının diğer doğal taşların hiçbirisine benzemediğine dikkat çeken Güler, lületaşından yapılan bileklik, kolye ve küpe gibi ürünlerin rahatlatıcı özelliği olduğunu dile getirdi. Eskişehir’de uzun yıllardır lületaşı ustalığı yapan Erol Güler, lületaşının çok farklı bir maden olduğunu söyledi. 

Lületaşından çok sayıda farklı model üretimi de sğalanıyor.

“CANLI GİBİ ADETA NEFES ALABİLEN BİR MADEN”

Diğer doğal taşlar ile lületaşının benzemediğini ifade eden Güler, “Lületaşı yumuşak dokusuna rağmen yüzde 78 oranında insan vücudundaki negatif enerjiyi alıcı özelliğe sahip ve yüzde 90 oranında radyasyon alıcı özelliği bulunan bir madenimiz. Lületaşı bu şekilde kullanıldıkça insan vücudundaki enerjiyi alıp renk değiştirebiliyor. Aynı zamanda diğer doğal taşlar gibi bir hafta kullanıp, 3-5 gün toprak içerisinde yatırıp, enerjisini yeniden toplaması için beklenmesi gibi bir olay yok. Lületaşı canlı gibi adeta nefes alabilen bir madendir. Aldığı enerjiyi kendi bünyesinde yok etme özelliğine sahiptir. Lületaşı, bileklik, kolye ve küpe gibi kullanımlarda ciddi oranda insanı rahatlatıcı özelliklere sahiptir” dedi.

Ustaların elinde işlenen lületaşı, ilgi görüyor.

TURİSTLER AKIN EDİYOR

Faydaları saymakla bitmeyen taş özellikle turistlerden büyük ilgi görüyor. Rezervin tamamına yakınının Eskişehir’de bulunması da yerli ve yabancı turistleri kente çekiyor. Eskişehir’e gelen turistler ayrıca kentin doğal ve tarihi güzelliklerini de gezme fırsatı yakalıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...