Tgrt Haber
19 Temmuz 2023 09:34 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 09:38

Erzurum’da Puşkin Müzesi açılacak

Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli turistik mekanlarından biri olan Erzurum’da Puşkin Müzesi açılacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, müzenin önümüzdeki günlerde açılacağının müjdesini verdi.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İHA, TGRT Haber
Erzurum’da Puşkin Müzesi açılacak
Erzurum,Puşkin,Erzurum yolculuğu

Kadim tarihi ve onlarca medeniyete beşiklik yapmış olan Erzurum Anadolu’nun önemli şehirlerinden biri. Kentin tarihi ve turistik mekanları da hayli fazla. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen kentte Rus edebiyatının kurucularından Aleksandr Sergeyeviç Puşkin adıyla bir müze açılacağını duyurdu. 

“MÜZE PLANLAMALARIMIZ ÖN PLANA ÇIKIYOR”

Erzurum’un dört bir tarafından bir yandan kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte bir yanda da yaşanabilir alanlar oluşturmanın gayreti içinde olduklarını belirten Başkan Sekmen “Tüm bunları yaparken tarihi korumak, geleceğe taşımak ve özellikle çocuklarımıza anlatmak için önemli projeler geliştiriyoruz. Tarihi mekanlarımızın restorasyonlarını yaparken bunları en iyi şekilde değerlendirilmesi ve kullanıma açılması da bizim için önemli. Tarihi konaklar ve evlerin aslına uygun restore edilmesiyle birlikte, Erzurum’a kazandırılması için harekete geçiyoruz. Bu anlamda müze planlamalarımız ön plana çıkıyor” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, önümüzdeki günlerde Erzurum’da bir çok alanda yeni müze açılışlarının olacağını söyledi.

PUŞKİN MÜZESİ AÇILACAK

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, önümüzdeki günlerde Erzurum’da bir çok alanda yeni müze açılışlarının olacağını ifade ederek, “Kültür yolu projesi çerçevesinde yeniden ayağa kaldırdığımız ve restore ettiğimiz bir çok konağı müze amaçlı kullanacağız. Erzurum Geleneksel El Sanatları’nın sergilendiği ERGES Konağı bunların başında geliyor. Onun hemen yanında “Türk-Ermen İlişkileri Merkez ve Kütüphane” açtık. Önümüzdeki günlerde; “Taş Eserler”, “Şehir Arşivi”, “Aşıklar Konağı ve Kültür Evi”, “Gastronomi Müzesi”, “Erzurum Yemekleri Müzesi”, “DAKAM (Doğu Anadolu Kentsel Araştırma Merkezi)” ve “Puşkin Müzesi” açılışlarını yapacağız. Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizim siyasetimiz eser siyasetidir.” İlkesinin gereğini yapmak için canla başla benzeri hizmetleri sürdüreceğiz. Biz birileri gibi mazeret değil iş üretiyoruz” diye konuştu.

ERZURUM YOLCULUĞU ÖNEMLİ ÖRNEKLERDEN BİRİ

Rus yazar Aleksandr Sergeyeviç Puşkin’in Erzurum Yolculuğu adlı bir eseri bulunuyor. Erzurum Yolculuğu adlı eser, gezi türünün önemli örneklerinden sayılıyor. Kafkasya’daki Rus karargâh şehrine vardığında, sürgün döneminde tanıştığı asker arkadaşlarının Erzurum’u istila etmek üzere sefere çıktığını öğrenen şairin, izni olmadığı hâlde Osmanlı sınırlarını aşarak Erzurum’a kadar gelmesini konu edinen çalışmada Erzurum’a dair önemli notlar yer alıyor.

Kaynak: İHA, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...