Tgrt Haber
27 Aralık 2023 11:16 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 11:19

Festivalde dakikalarca alkışlanan filmi izleyiciler topa tuttu: Kendimi horlarken yakaladım

Enzo Ferrari'nin hayatını anlatan 'Ferrari' filmi, Venedik Film Festivali'nde 7 dakika boyunca ayakta alkışlanmasına rağmen izleyicilerini pek mutlu edemedi. İzleyiciler sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda filmi adeta topa tuttu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Independent Türkçe, Daily Mail, Rotten Tomatoes
Festivalde dakikalarca alkışlanan filmi izleyiciler topa tuttu: Kendimi horlarken yakaladım
Ferrari,Film,Sinema

Sinemalarda gösterime giren Adam Driver'ın heyecanla beklenen yeni filmi Ferrari, Venedik Film Festivali'nde 7 dakika 30 saniye boyunca ayakta alkışlanmasına rağmen izleyicileri pek mutlu edemedi.

Michael Mann'ın yönettiği ve Tetikçinin Gecesi (Collateral), Büyük Hesaplaşma (Heat) ve Halk Düşmanları (Public Enemies) gibi çok beğenilen suç filmlerinde imzasını taşıyan 39 yaşındaki aktör Adam Driver'ın Enzo Ferrari'yi canlandırdığı film eleştirmenler arasından 100 üzerinden 74 puan aldı.

"ŞIK VE İYİ OYNANMIŞ"

Rotten Tomatoes'da filmle ilgili görüş birliğine varan eleştirmenler, "Şık ve iyi oynanmış Ferrari, zaman zaman zayıf kalan anlatımının üstesinden gelerek heyecan verici ve hayranlık uyandıracak kadar karmaşık bir biyografik film sunuyor" ifadeleriyle ortak bir yorumda bulundu.

YAZARLAR ÖVDÜ, SİNEMASEVERLER TOPA TUTTU

Alex Welch'in "Mann'ın mevcut filmografisine ateşli ve ustalıklı bir ek" olarak tanımladığı film, sinema yazarlarının övgülerini toplamasına rağmen, sinemaseverleri tatmin edemedi.

Festivalde dakikalarca alkışlanan filmi izleyiciler topa tuttu: Kendimi horlarken yakaladım

"KONUYA HİÇBİR ŞEY KATMADI"

Filmi izleyen bir kişi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Asfaltın Kralları'na (Ford v. Ferrari) benzer bir şey bekliyordum. Ferrari'nin kişisel yaşamı, gerçek yarış arabalarından veya onların gelişiminden daha fazla öne çıkarıldı. Çoğunlukla sürüş teknikleri, kırsal kesim ve dar virajlı yolların çekimleri. Patrick Dempsey'nin rolü önemsizdi ve gerçekten konuya hiçbir şey katmadı. Hatta bir keresinde kendimi horlarken yakaladım.

"HİÇ MANTIKLI DEĞİL"

Bir diğeri izleyici ise şunları söyledi: 

Bu yıl Napolyon, Leonard Bernstein ve Enzo Ferrari hakkında filmlerin çıkması ve tüm havalı şeylere odaklanmak yerine bunu evlilikle ilgili hale getirmeleri hiç mantıklı değil.

Kaynak: Independent Türkçe, Daily Mail, Rotten Tomatoes
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...