Tgrt Haber
18 Ekim 2021 14:27

Gerçek ödül töreninde anlaşıldı: Kadın yazar ‘3 erkek’ çıktı

İspanya’da yazar Carmen Mola, "Planeta" edebiyat ödülünü kazandı. Yazarın kadın olduğu düşünülürken ödülü almak için Mola yerine sahneye üç erkek gerçek çıkınca gerçek ortaya çıktı.

Gerçek ödül töreninde anlaşıldı: Kadın yazar ‘3 erkek’ çıktı
edebiyat,Carmen Mola,planeta

İspanya'da kadın yazar Carmen Mola, "Planeta" edebiyat ödülünü kazanınca, böyle bir kişinin aslında var olmadığı, üç erkek yazarın bu mahlası kullandığı ortaya çıktı.

İspanya'da 15 Ekim gecesinde düzenlenen "Planeta" edebiyat ödülünün töreninde, ödüle Carmen Mola layık görüldü. Kadın olduğu düşünülen yazarın ödül almak için çağrılmasıyla Mola yerine Agustin Matinez, Antonio Mercero ve Jorge Diaz isimlerindeki üç erkek yazar çıktı.

Gerçek ödül töreninde anlaşıldı: Kadın yazar ‘3 erkek’ çıktı

KİM OLDUĞU SAKLANIYORDU

“La red purpura", "La Nena en Alfaguara" ve "La novia gitana" adlı kitaplarla yüksek satışlar elde eden ve kim olduğu hep saklanan Carmen Mola için İspanyol basını, yayınevinin çoğu zaman Mola için Madrid'de bir lise öğretmeni olduğunu ve öne çıkmak istemediğini söylediğini yazdı.

“SAKLANDIĞIMIZ BİR İSİMDİ”

Gerçek ödül töreninde ortaya çıktı. Üç İspanyol yazar, yaşanan tartışmalara cevap verdi. Hiçbir zaman üç erkek olarak bir kadının arkasında saklanmadıklarını belirten yazarlar, “Saklandığımız bir isimdi” dedi.

Feminist bir kitabevi ise kadın yazar olmadığının anlaşılması üzerine Carmen Mola’nın kitaplarını raflardan kaldırdı.

Carmen Mola isminin İspanyol edebiyatında bundan sonra kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...