Tgrt Haber

Hollywood'da Türk sineması rüzgarı esecek

Editör: Boran Denizeri / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Kasım 2023 09:06 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 09:39
Hollywood'da Türk sineması rüzgarı esecek
Hollywood,Sinema,Atatürk,

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın desteklediği "Hollywood Türk Film ve Drama Günleri", ABD'nin Los Angeles kentinde gerçekleştirilecek. Dev organizasyon 4-5 Kasım'da düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın desteklediği, "Hollywood Türk Film ve Drama Günleri"  televizyon ve sinemanın evrensel dilini kullanarak Türk hikayelerinin küresel sahnede tanıtılmasını sağlayacak.

Los Angeles'taki Sony Stüdyoları'nın ev sahipliği yapacağı program 2 gün sürecek, Organizasyonda "Atatürk" ve "Şahsiyet" gibi yapımlar gösterime sunulacak. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını ve mirasını yansıtan "Atatürk" filminin dünya prömiyeriyle açılış yapacağı etkinliğe, filminin başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli ve yönetmen Mehmet Ada Öztekin katılacak.

Organizasyonun ikinci gününde ikinci sezonu ile GAİN'de yayınlanacak "Şahsiyet" dizisinin ikinci sezonunun ilk bölüm gösterimi gerçekleştirilecek.

ORGANİZAYONDA BİRÇOK TÜRK ÜNLÜ YER ALACAK

Sunuculuğunu Fadik Sevin Atasoy'un yapacağı organizasyonda Engin Altan Düzyatan, Meryem Uzerli, Kerem Bürsin, Aslıhan Güner, Mert Kılıç, Mehmet Okur ve Yeliz Okur'un da arasında bulunduğu isimler de yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen festival direktörü Elif Zorlu Tapan, "Türk yapımlarını Hollywood'un kalbine taşımak, Los Angeles'ta bulunan izleyicileri Türkiye'nin sanatsal ifadelerini keşfetmeye davet etmek, sinema ve televizyonun büyüsünü kutlarken kültürel alışverişi teşvik etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Festival Başkanı Barbaros Tapan, "Bu etkinlikleri yalnızca sinema ya da televizyonun kutlanması olarak görmemeliyiz. Bu birliktelikler sinemanın evrensel diliyle toplumun itici güçleri olarak da görev yapıyor, diyaloğu teşvik etmek için güçlü platformlar yaratıyor." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...