Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 11:59 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 12:04

Final yapan fenomen dizi Peaky Blinders beyaz perdeye taşınıyor!

2013 yılında izleyici ile buluşan ve büyük hayran kitlesi kazanan Peaky Blinders’ın film hazırlıklarında sona gelindi. Senaryonun nerdeyse tamamlandığı ifade edilirken dizinin senaristi Steven Knight açıklamalarda bulundu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Final yapan fenomen dizi Peaky Blinders beyaz perdeye taşınıyor!
,

İngiliz suç drama dizisi olan Peaky Blinders 3 Nisan’da yayımlanan final bölümü ile izleyicilerine veda etti. 6 nefes kesen sezonun ardından dizinin bir de filmi geleceği iddiası sevenlerini heyecanlandırdı. Film senaryosuna kısa sürede hemen başlanırken konu ile ilgili dizinin senaristi Steven Knight’tan açıklama geldi.

FİLMİN SENARYOSU TAMAMLANDI

 “Neredeyse tamamlandığını” söyleyen Knight film hakkında bilgi verdi. Heart Radio'daki Heart Breakfast programına röportaj veren Knigth, “Şu sıralar filmi yazıyorum. Yazmayı neredeyse bitirdim. Filmi çekmek için Birmingham’da bazı film ve televizyon stüdyoları ayarlıyorum” ifadelerini kullandı.

KADROYA YENİ İSİMLER DAHİL OLACAK

Filmde, diziden tanıdık simalar göreceğimizi belirten Knight, kadroya katılacak yeni oyuncuların da şaşırtıcı olacağını söyledi. Filmi 18 aydan kısa bir sürede çekmek istediğini belirten Knight, “İnsanların bir araya gelip Peaky Blinders’ı beraber izleyebileceği bir etkinliği sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

GERÇEK HİKAYEDEN UYARLANDI

Yaklaşık 9 yıl önce hayatımıza giren Peaky Blinders, aynı isimdeki gerçek bir çetenin hayatından uyarlandı. Dizi, 2018 yılında BAFTA'da "En İyi Drama Dizisi" ödülünün sahibi oldu.

PEAKY BLINDERS DİZİNİN KONUSU NE?

Dizide Birinci Dünya Savaşı sırasında devlete karşı gelen bahis çeteleri, komünistler ve devlet arasındaki husumeti konu alınıyor. İlerleyen bölümlerde savaş sonrası İngiltere halkının nasıl parçalandığı anlatılıyor. Bahsi geçen çete ise şapkalarındaki jiletlerle insanları kör etmeleriyle ünlü bir çete. Çete üyeleri soygunculuk ve at yarışları ile geçimini sağlıyor. Bu sebeple halk üzerinde büyük bir korkuya neden oluyor. Çetenin bir soygunda yaptığı hatanın ardından, şehre yeni gelen bir müfettiş ile işler karışmaya başlıyor. Böylece çetenin aldığı rüşvetler azalıyor ve işleri zor duruma düşüyor. Çetenin lideri ise her zamankinden daha acımasız olmaya başlıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...