Tgrt Haber

Roger Waters'a Ukrayna cezası: Zelenska'ya yazdığı mektup yüzünden konseri iptal edildi

26 Eylül 2022 12:05 - Güncelleme : 26 Eylül 2022 12:18
Roger Waters'a Ukrayna cezası: Zelenska'ya yazdığı mektup yüzünden konseri iptal edildi
pink floyd,roger waters,konser,ukrayna,polonya

Efsane rock grubu Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters’ın Polonya konserleri iptal edildi. İptale gerekçe olarak ise ünlü müzisyenin Ukrayna savaşındaki öfkeli duruşu gösterildi.

Efsane Rock grubu Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters’ın Polonya’da konser vermesi planlanıyordu. Ancak müzisyenin  Ukrayna savaşına dair öfkeli duruşu nedeniyle konserleri iptal edildi.

Ünlü müzisyenin açık mektubuna tepki gösteren Krakow Belediye Meclisi üyesi Lukasz Wantuch, halka konserleri boykot etmeleri çağrısı yaptı.

Waters ayrıca, kendisinin ya da menajerlerinin konserleri iptal ettiği yönündeki haberleri reddetti ve Wantuch'u çalışmalarını sansürlemekle suçladı.

Meclis üyeleri ayrıca, Waters'ı "istenmeyen adam" ilan eden bir tasarı hazırladı ve tasarı 28 Eylül'de oylamaya sunacak.

ROGER WATERS’TAN TARTIŞILAN MEKTUP

Tartışma, Waters'ın Ukrayna lideri Zelenski'nin eşi Olena Zelenska'ya yazdığı açık mektupla başlamıştı. Waters mektupta, “Ukrayna'daki aşırı milliyetçiler ülkenizi bu feci savaşın yoluna soktu" ifadelerini kullanmıştı. Roger Waters, Zelenski’yi de seçim kampanyasında verdiği Donbas bölgesine barış getirme vaadini tutmamakla suçlamıştı. Ancak Rusya'nın savaştaki sorumluluğundan hiç bahsetmemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...