Tgrt Haber
02 Ağustos 2023 11:48 - Güncelleme : 06 Ağustos 2023 11:20

RTÜK, Disney Plus için harekete geçti: Atatürk dizisiyle ilgili savunma alınacak

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin çağrısı üzerine ''Atatürk'' dizisini platformundan kaldıran Disney Plus'a tepkiler çığ gibi büyüdü. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Disney Plus hakkında inceleme başlattıklarını açıkladı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Gazete Duvar
RTÜK, Disney Plus için harekete geçti: Atatürk dizisiyle ilgili savunma alınacak
Atatürk,Disney Plus,RTÜK

ABD merkezli dizi/film platformu Disney Plus Ermeni lobilerine boyun eğdi. Disney Plus'ın Aras Bulut İynemli’nin başrol olduğu "Atatürk" dizisini yayınlamayacağı bildirildi. İddiaların ardından Twitter hesabından açıklama yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Disney Plus hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Şahin, "Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, Disney Plus'a fragmanı paylaşılan "Atatürk" dizisini yayınlamama çağrısı yapmıştı.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU: DİSNEY PLUS'I UYARIYORUZ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da sosyal medya üzerinden Disney Plus'a tepki gösterdi. Zorlu, "Daha önce gelen haklı tepkiler üzerine yayınlanacağını duyurdukları 'Atatürk' dizisini bu kez Ermeni lobisinin baskı ve yönlendirmesiyle yayından kaldırma kararı aldığı belirtilen dizi/film platformu Disney Plus'ı uyarmak istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk demek Türk Milleti demektir. Türkiye düşmanlarının yalan kampanyasına alet olunmamasını diliyoruz. Böyle bir karar alındığı takdirde söz konusu platforma üye olan tüm vatandaşlarımızı üyeliklerini sonlandırmaya çağırıyoruz" dedi.

Disney Plus Ermeni lobisine boyun eğdi.

ÖMER ÇELİK: UTANÇ VERİCİ

"Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek 'Atatürk' dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir. Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır" diyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD’deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır. Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın" ifadelerini kullandı.

İNCE: ASLA KABUL EDİLEMEZ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çekilen dizinin diaspora ve lobi faaliyetleriyle engellenmesi asla kabul edilemez. 29 Ekim'de kendi platformunuz üzerinden, tüm dünyaya açık bir şekilde diziyi yayınlayacağınızı duyurmanızı bekliyorum Disney Plus" dedi.

SARIGÜL'DEN BOYKOT ÇAĞRISI

Sosyal medya hesaplarından paylaştığı video ile Disney Plus'a tepki gösteren CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Disney, Atatürk'ümüzün filmini oynatmadın, yasak koydun. Türkiye'deki, dünyadaki bütün yurttaşlarımdan rica ediyorum Disney üyeliğini iptal ediyoruz. Sen Atatürk'ümüze bakamazsın sen kim oluyorsun" diye konuştu.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy da "Ermeni lobisinin baskılarıyla Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçen Disney+’a karşı toplumsal tepkimizi koymak zorundayız. Bu olağanüstü hakaret yüce Türk milletine yapıldı! #Disneyiptalet" diyerek, Disney Plus'a tepki gösterdi.

Kaynak: TGRT Haber, Gazete Duvar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...