Tgrt Haber
15 Şubat 2024 04:01 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 04:20

Umman'da tarihe ışık tutan keşif: 4 bin 500 yıllık yapı!

Umman'ın doğusunda yer alan el-Mudaybi vilayeti, arkeoloji dünyasını heyecanlandıran bir keşfe ev sahipliği yapıyor. Sultan Kabus Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından gerçekleştirilen kazılarda, Erken Tunç Çağı'na ait, en az 4 bin 500 yıllık bir yapı gün yüzüne çıkarıldı.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
Umman'da tarihe ışık tutan keşif: 4 bin 500 yıllık yapı!
Umman,,

Umman'da 4 bin 500 yıllık yapı keşfedildi. 550 metrekarelik geniş bir alana yayılan bu yapı, bölgede bugüne kadar keşfedilen en eski ve en büyük yatay yapı olma özelliği taşıyor. Farklı bir mimariye sahip olan yerleşim alanı, tarihçilere o dönemdeki yaşam tarzı ve kültürü hakkında önemli bilgiler sunma potansiyeli taşıyor.

Umman'da tarihe ışık tutan keşif: 4 bin 500 yıllık yapı! - 1. Resim

ERKEN TUNÇ ÇAĞI’NA AİT

Keşifle ilgili detayları paylaşan Umman'ın resmi haber ajansı ONA, yapının Erken Tunç Çağı'na ait olduğunu ve bölgenin tarihi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Kazı çalışmalarının devam ettiği ve yapının işlevi ve tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek için araştırmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Umman'da tarihe ışık tutan keşif: 4 bin 500 yıllık yapı! - 2. Resim

BİLİNMEYENLERİ AYDINLATACAK

Heyecan verici keşif, Umman'ın zengin tarihi mirasına dair yeni bilgiler sunmanın yanı sıra, bölgenin arkeolojik açıdan önemini de bir kez daha teyit ediyor. Yapının detaylı incelenmesi ve kazı çalışmalarının ilerlemesi, Erken Tunç Çağı'ndaki yaşam tarzı ve kültürü hakkında bilinmeyenleri aydınlatmaya yardımcı olacak.

Umman'da tarihe ışık tutan keşif: 4 bin 500 yıllık yapı! - 3. Resim

Yapının 550 metrekareden fazla alan üzerinde yer aldığı vurgulanan haberde, "Bu, bölgede Erken Tunç Çağı'ndan bu yana keşfedilen en eski ve en büyük yatay yapıdır." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...