Tgrt Haber
14 Haziran 2021 13:57

Ünlü oyuncu Ned Beatty hayatını kaybetti

Tüm dünyanın Süpermen olarak tanıdığı ABD’li sinema oyuncusu 83 yaşındaki Beatty Los Angeles’taki evinde öldü.

Ünlü oyuncu Ned Beatty hayatını kaybetti
ned beatty,,kültür sanat,

Tüm dünya onu Süpermen ile tanıdı. Unutulmaz filmlere ve dizilere adını yazdıran ABD’li sinema oyuncusu Ned Beatty hayatını kaybetti. 83 yaşındaki Beatty Los Angeles’taki evinde öldü.

Amerikalı efsane oyuncu Ned Beatty 83 yaşında hayatını kaybetti. Beatty "Network", "Nashville", "Deliverance" ve 1978 yapımı "Süpermen" gibi klasiklerde unutulmaz roller üstlendi. Los Angeles'taki evinde ölen Ned Beatty, doğal sebeplerden öldüğü bildirildi.

1970'lerde rol aldığı filmlerle adını hafızalara kazıyan Beatty, Hollywood'un önde gelen karakter oyuncularından biri olarak tüm dünyaya adını duyurdu.

Kentucky eyaletinin Lousville kentinde 1952'de dünyaya gelen Beatty, oyunculuk kariyerine yerel tiyatrolarda başladı. 1972'de "deliverance" filmiyle ilk kez sinemaya adım attı.

1976 tarihli "network" filminde televizyon yöneticisi rolüyle, En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi. Birçok filmde rol alan oyuncu 2010 yapımı "Oyuncak Hikayesi 3" filminde de aday gösterilen Lotso karakterini seslendirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...