Tgrt Haber
10 Şubat 2022 17:16

Yüzüklerin Efendisi'nin film ve oyun hakları satışa çıkıyor: En güçlü aday belli oldu

Yıllardır dillerden düşmeyen Yüzüklerin Efendisi hakkında yeni bir gelişme yaşanıyor. Serinin film ve oyun hakları satışa çıkıyor. Amazon, kült yapımlar içinde yer alan serinin haklarını satın almak istiyor.

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği serinin ilk filmi ve 2001 yılında yayınlandı.
Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği serinin ilk filmi ve 2001 yılında yayınlandı.

İngiliz yazar John Ronald Reuel Tolkien’in (J.R.R.) kaleme aldığı, daha doğrusu oluşturduğu Orta Dünya, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serileri ile milyonların kalbini fethediyor. Tolkien’in kitabından esinlenilerek çekilen film, dünya çapında en çok izlenen filmler arasında yer alıyor.

Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmleri ve oyunları satışa çıkmak üzere. Variety’nin haberine göre, Saul Zaentz Company'nin 1976'da aldığı Yüzüklerin Efendisi hakları, tahminen 2 milyar dolara satılıyor.

AMAZON'DAN 2 MİLYAR DOLAR 

Haber kaynağına göre, satışa çıkan haklar arasında sekizden fazla bölümü olan TV şovları, canlı etkinlikler, ürünler, tema parkları ve Tolkien'in Silmarillion ve The Unfinished Tales of Numenor and Middle-Earth yazılarının bazı hakları da yer alıyor.

Yüzüklerin Efendisi'nin film ve oyun hakları satışa çıkıyor: En güçlü aday belli oldu

Bununla birlikte, Amazon, TV dizisi The Lord of the Rings: The Rings of Power’ın yayın haklarını 250 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Bu dizi Eylül 2022’de platformda yayınlanacak ve şu anda görünüşe göre, açık artırmanın en büyük adaylarından biri Amazon. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...