Tgrt Haber

Ajda Pekkan’a ödül veren Cumhurbaşkanı, Süperstar’ı şarkılarındaki sözlerle takdim etti!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
22 Aralık 2022 09:26 - Güncelleme : 22 Aralık 2022 11:05
Ajda Pekkan’a ödül veren Cumhurbaşkanı, Süperstar’ı şarkılarındaki sözlerle takdim etti!
magazin,ödül,ajda pekkan,cumhurbaşkanı

Dün akşam, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni yapıldı. Törende birçok sanatçı müzik, edebiyat ve sinema alanında ödüle layık görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süperstar Ajda Pekkan’ı şarkılarındaki sözleriyle sahneye davet ederek ödülünü takdim etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam düzenlenen Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde sanatçılara ödüllerini sundu. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı, Titiz bir çalışmayla bu anlamlı ödüle layık görülen kültür sanat insanlarını tespit eden seçici kurula teşekkürlerini sunarak "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahiplerine bakıldığında ülkemizin eşi benzeri bulunmayan kültürel zenginliğine bir kez daha şahit oluyoruz." dedi.

CUMHURBAŞKANI: “SANAT TARİHİMİZİN ALTIN SAYFALARINA ADINA YAZDIRMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzik alanında ödüle layık görülen Ajda Pekkan'ın sanat dünyasının çınarlarından biri olduğunu söyledi. Yıllara meydan okuyan duruşu ve sanat icrasıyla Pekkan'ın müzikseverlerin hafızalarında müstesna bir yer edindiğini anlatan Erdoğan, "Sayın Pekkan, 'Kimler geldi kimler geçti', 'Petrol', 'Her yaşın bir güzelliği var' gibi şarkılarıyla sanat tarihimizin altın sayfalarına adına yazdırmıştır. Türk müziğinin son yarım asrına damga vurmasının yanında yeni sanatçıların yetişmesine de ilham kaynağı olan Ajda Pekkan'ı tebrik ediyoruz." dedi.

Ajda Pekkan’a ödül veren Cumhurbaşkanı, Süperstar’ı şarkılarındaki sözlerle takdim etti!

"MÜZİK HAYATIM BOYUNCA ÜLKEME OLAN BAĞLILIĞIM ÖNCELİKLİ OLMUŞTUR"

Ajda Pekkan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen ödül sonrası yazılı açıklamada bulundu. Pekkan, "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görüldüğüm için büyük bir gurur ve heyecan içindeyim." diyen Pekkan, "Bugün sanat hayatımın en önemli noktalarından biridir. Çünkü bu ödül benim için bambaşka duygular ve çok önemli anlamlar içeriyor. Müzik hayatım boyunca ülkeme olan bağlılığım, sevgim ve milli değerlerim benim için daima önemli ve öncelikli olmuştur. Bu uzun soluklu yolculukta kariyerimi şekillendirirken de tüm bu duygularla verdiğim kararlar ile ülkemin sanatçısı olmayı tercih ettim. Yurt dışındaki kariyerimde birçok teklifi geri çevirmemdeki temel sebep bu kadim topraklardaki sevgi ve aidiyet duygusudur" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...