Tgrt Haber
25 Ağustos 2022 14:20 - Güncelleme : 25 Ağustos 2022 15:17

Brad Pitt’e dolandırıcılık davası açıldı: 20 milyon dolar ödeyecek!

2015 yılında ABD’nin New Orleans şehrinde çıkan Katrina Kasırgası'nda evlerini kaybeden insanlar için bir yardım vakfı kurarak evlerini yeniden inşa ettiren Brad Pitt, yapılan evlerin tekrar yıkılmaya elverişli olması sebebiyle davalık oldu.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Brad Pitt’e dolandırıcılık davası açıldı: 20 milyon dolar ödeyecek!
brad pitt,dolandırıcılık davası

Dünyaca ünlü yıldız Brad Pitt’in başı yardım amacıyla kurduğu vakıfla derde girdi. Ünlü yıldız 2015 senesinde kasırgada evlerini kaybeden aileler için bir yardım kampanyası düzenlemiş, birçok mimarı bir araya getirmiş ve büyük kısmını da kendisi karşılayarak 107 adet ev inşa ettirmişti. Ancak yaptırdığı proje kusurlu çıkınca davalık oldu.

DOLANDIRICILIK VE KUSURLU İNŞAAT TASARIMI DAVASI

2015 yılında gerçekleşen büyük Katrina Kasırgası’nda evlerini kaybedenlere ev sözü vererek proje oluşturan Pitt, ailelerle yakından ilgilenerek evlerin tamamını çevre dostu ve doğal afetlere dayanıklı inşa ettirdiğini belirtmişti. 7 yıldır kullanımda olan evlerin son yapılan incelemelerde doğal afetlere dayanıklı olmadığı ve basit bir düzenekle inşa edildiği ortaya çıktı. Durumu öğrenen ev sahipleri, ünlü oyuncu Brad Pitt’e ve vakfında görev yapan diğer kişilere sözleşmeyi ihlal etme, dolandırıcılık ve inşaat uygulamalarındaki kusurlu tasarım nedeniyle dava açtı.

Brad Pitt’e dolandırıcılık davası açıldı: 20 milyon dolar ödeyecek!

Brad Pitt’e dolandırıcılık davası açıldı: 20 milyon dolar ödeyecek!

PİTT'İN VAKFI, İNŞA ETTİKLERİ EVLERDE SORUN OLDUĞUNU KABUL ETTİ

The Times-Picayune’nin haberine göre Brad Pitt’in kurduğu vakıf ev sahiplerine 20,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Bu anlaşma 107 ev sahibi için de geçerli olacak. Bundan önce iki kez Pitt'in vakfı, inşa ettikleri evlerde sorunlar olduğunu kabul etti. Tüm evlerde meydana gelen kusurlar nedeniyle yönetici mimarları John C. Williams'a ve aynı zamanda birçok yetkiliye proje yönetimi nedeniyle dava açıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...