Tgrt Haber
04 Eylül 2021 16:10

Bülent Ersoy’un orkestrası Kıbrıs’ta mahsur kaldı

Geçtiğimiz günlerde konser için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden Bülent Ersoy’un orkestrası, konser sonrası Türkiye’ye dönmek istedikleri sırada korona virüs nedeniyle düzenlenen evraklarının sahte olduğu gerekçesiyle uçağa alınmadı. Sanatçılar, ülkeye dönebilmek için yetkililerden yardım istedi.

Bülent Ersoy’un orkestrası Kıbrıs’ta mahsur kaldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,Bülent Ersoy

Bülent Ersoy’un konseri için Bülent Ersoy ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden 21 kişilik orkestra sanatçısı, organizatör şirket tarafından verilen korona virüs belgelerinin sahte olduğu gerekçesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından haklarında soruşturma başlatıldı. 21 kişilik ekip, 1 haftadır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde polis gözetiminde otelde kalıyor. 

BEN BİLMİYORUM

Ülkeye dönemeyen orkestra sanatçıları, çıkarıldıkları mahkemece 10 bin TL tazminata mahkum edilerek, tedbir amaçlı otelde polis gözetimi altına alındı. 7 gündür polis gözetiminde otelde kalan sanatçılar, Türkiye’ye dönebilmek için yetkililerden yardım istedi.

Bülent Ersoy’un orkestrası Kıbrıs’ta mahsur kaldı

Olay sonrası Kuruçeşme’de düzenlenen konser öncesi açıklamalarda bulunan Bülent Ersoy ise “Ben bu olayları bilemem. Bu konularla kim ilgiliyse onlara sormak lazım. Ben bilmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...