Tgrt Haber
28 Haziran 2022 08:40 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 13:49

Son dakika: Cüneyt Arkın hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Türk sinemasının dev çınarı Cüneyt Arkın 84 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Birçok unutulmaz filme imza atan Yeşilçam'ın ustası Cüneyt Arkın'ın ölümü hayranlarını ve sevenlerini hüzne boğdu. Hastaneden gelen açıklamada, kalbinin durması üzerine ambulansla hastaneye getirilen usta oyuncunun tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Arkın'ın cenazenin 30 Haziran 2022’de saat 10:30’da Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii’de kılınacak namaz sonrası Zincirlikuyu Mezarlığına defnedileceğini duyuruldu.

Son dakika: Cüneyt Arkın hayatını kaybetti
cüneyt arkın,yeşilçam

Türk sinemasının dev çınarı Cüneyt Arkın 84 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Birçok unutulmaz filme imza atan Yeşilçam'ın ustası Cüneyt Arkın'ın ölümü hayranlarını ve sevenlerini hüzne boğdu. Usta oyuncu Cüneyt Arkın dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş, Ulus'ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. 85 yaşındaki oyuncu burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Türk sinemasına damga vuran, yüzlerce filmde rol alan Cüneyt Arkın'ın çok sayıda ödülü bulunuyordu.

ARKIN'IN DOKTORU ECE: BÜYÜK İHTİMALLE KARDİYAK PROBLEM OLUŞTU

Prof Dr. Ferah Ece, usta sanatçı Cüneyt Arkın'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Usta oyuncunun tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini söyleyen Prof Dr. Ferah Ece, "Dün gece yarısından sonra ambulansla kalp durmasıyla hastanemize başvuran sanatçımız maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Ailesi başta olmak üzere sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Kalp durmasıyla geldiği için büyük ihtimalle kardiyak bir problem olmuştur. Belli bir yaştan sonra kalp kasları da çok kuvvetli olmadığı için kardiyak bir sebep daha doğrusu hem solunum hem kardiyak sebep diye düşünebiliriz. Akciğerlerin hasarlı olması kardiyak olarak da yük bindiriyor kalbe. Bu nedenle yaşlılığın verdiği etkiyle de organlar genç olduğu gibi kuvvetli değil" dedi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Usta isim Cüneyt Arkın'ın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği hastanede bütün çabalara rağmen hayatını kaybettiği kaydedildi. Hastaneden yapğılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği Liv Hospital’da bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın’ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" denildi.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Cüneyt Arkın’ın şahsi hesabı üzerinden paylaşım yapan ailesi, cenazeye ilişkin açıklamada bulundu. Cenazenin 30 Haziran 2022’de saat 10:30’da Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii’de kılınacak namaz sonrası Zincirlikuyu Mezarlığına defnedileceğini duyurdu.

FATMA GİRİK'İN ARDINDAN GÖZYAŞI DÖKMÜŞTÜ

Fatma Girik'in ölümünün ardından bir canlı yayına bağlanan Arkın, konuşmakta zorluk çekerek gözyaşları içerisinde "Fatma'm bekle beni orda, bekle, bekle geliyorum" ifadelerini kullanmıştı. Sözleri ile herkesi duygulandıran Arkın, bu ifadelerinden tam 5 ay sonra hayata gözlerini yumdu.

CÜNEYT ARKIN KİMDİR?

Cüneyt Arkın gerçek adıyla Fahrettin Cüreklibatır, 8 Eylül 1937, Karaçay, Odunpazarı, Eskişehir, Türk sinema oyuncusu.

Eskişehir'in merkezine bağlı Karaçay köyünde doğdu. Babası Kurtuluş Savaşı'na katılmış Hacı Yakup Cüreklibatur'dur. Aslen Nogay'dır. Lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesi'nde gördü, 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Son dakika: Cüneyt Arkın hayatını kaybetti

SİNEMA KARİYERİ

Memleketi Eskişehir'de, yedek subay olarak askerliğini yaparken, Göksel Arsoy'un başrol oynadığı Şafak Bekçileri (1963) filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ'in dikkatini çekti. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yaptı. 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. Bir süre iş arayan Cüneyt Arkın, 1963'te Halit Refiğ'in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde en az 30 film çevirdi.

1964 yılında oynadığı Gurbet Kuşları filminin finalindeki kavga sahnesi, Arkın'ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandırdıktan sonra yine Halit Refiğ'in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi. Bu dönemde İstanbul'a gelen Medrano Sirki'nde altı ay süreyle akrobasi eğitimi aldı. Burada öğrendiklerini Malkoçoğlu ve Battalgazi serilerinde beyaz perdeye aktararak, Türk sinemasına daha önce hiç örneği olmayan bir tarz getirdi. Kısa sürede avantür filmlerin en aranan oyuncusu haline geldi. Romantik jön filmlerle başladığı sinema yaşantısını hareketli filmlerle sürdürse de hemen her karakter role de can verdi. Kariyeri boyunca westernden komediye, macera filmlerinden toplumsal filmlere değişik türlerde filmler çekti. Özellikle Maden (1978) ve Vatandaş Rıza (1979) filmleri, Cüneyt Arkın'ın kariyerinde özel bir yer kaplar.

12 Mart dönemi sırasında, 4. Altın Koza Film Festivali'nde (1972) jürinin ilk oylamasında Yılmaz Güney'i Baba filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu seçilmesine rağmen daha sonra siyasi baskılarla Yılmaz Güney'in yerine, ilk oylamada Yaralı Kurt filmindeki performansıyla ikinci olan Cüneyt Arkın'ı en iyi erkek oyuncu seçti. Bu karara tepki gösteren Arkın ödülü reddetti.

Cüneyt Arkın sinemasına ayrı bir renk getiren, yönetmenliğini Çetin İnanç'ın yaptığı 1982 tarihli Dünyayı Kurtaran Adam zamanla bir kült film haline geldi. 1980'li yıllarda Ölüm Savaşçısı, Kavga, Sürgündeki Adam ve İki Başlı Dev gibi aksiyon filmlerinden sonra, 1990'lı yıllarda da polisiye dizilere yöneldi.

Cüneyt Arkın, at binmede ve karatede uzman sporcu unvanına sahiptir.Oyunculuğun yanı sıra televizyon izlenceleri sunmuş ve kısa bir süre gazetelerde sağlıkla ilgili köşe yazarlığı da yapmıştır. 2009 yılında omurgasındaki sinir sıkışmasından dolayı yaklaşık üç ay hastanede tedavi gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ufrat yılmaz 28 Haziran 2022 09:13

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun toprağı bol olsun nur içinde yatsın Allah sevenlerine sabır versin ailesinin başı sağolsun çok iyi sanatçıydı

Fatma garip 28 Haziran 2022 08:51

Kelimeler kifayetsiz derin uzuntudeyim çok seviyordum çokta görmek istiyorumdum ????????????

Sonraki Haber Yükleniyor...