Tgrt Haber
25 Haziran 2014 10:36

'İyi, Kötü, Çirkin' filminin Çirkin'i Eli Wallach öldü

Clint Eastwood'un başrolünü oynadığı unutulmaz 'Western' filmi 'İyi, Kötü, Çirkin'in 'Çirkin' karakteri Eli Wallach, 98 yaşında hayatını kaybetti.

'İyi, Kötü, Çirkin' filminin Çirkin'i Eli Wallach öldü
Clint Eastwood, Eli Wallach, İyi, Kötü, Çirkin, öldü, iyi kötü çikkin, western filmi

Ünlü aktörün ölüm haberini New York Times'a konuşan kızı Katherine B. Wallach doğruladı. Ancak New York doğumlu ABD'li sanatçının ölümüne ilişkin başka detay verilmedi.
Altmış yılı aşkın sinema hayatı boyunca oynadığı birçok başarılı role rağmen hiç Oscar'a aday gösterilmeyen Wallach, Kasım 2010'da 'Akademi' tarafından onur ödülüne layık görülmüştü.
'İyi, Kötü, Çirkin' filminin Çirkin'i Eli Wallach öldü
İYİ, KÖTÜ VE ÇİRKİN
Yönetmenliğini Sergio Leone'nin yaptığı 1966 yapımı İyi, Kötü ve Çirkin'in konusu şöyle: Amerikan İç Savaşı yıllarında, üç silahşör sürekli birbirleriyle kesişen kaderlerinin çizdiği yolda, farklı gerekçelerle aynı amaç uğruna yürüyorlardı. Bu silahşörlerin adı "İyi", "Kötü" ve "Çirkin" di ve onların için iç savaş bir cehennem değil, pratik yapma olanağıydı.
Ortak çalışan "İyi" ve "Çirkin" biraz tehlikeli ama hiç de fena kazandırmayan bir işleri vardı; "Çirkin" bir çok kentte aranan azılı bir suçlu olduğu için "İyi" onu adalete teslim edip önce ödülünü alıyor sonra da darağacından riskli bir metot ile kurtarıp bir sonraki işe kadar sağ kalmasını sağlıyordu.
'İyi, Kötü, Çirkin' filminin Çirkin'i Eli Wallach öldü
Bir gün gizli bir hazinenin varlığı ortaya çıkınca bu hazinenin peşine düşen "İyi" ile "Çirkin" in araları bozuldu. Onlar birbirleriyle çatışıp didişirken ortaya üçüncü bir hazine avcısı çıktı: "Kötü"
"Kötü" bu üç silahşör içerisinde adına en fazla layık olanıydı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...