Tgrt Haber
12 Şubat 2023 18:21 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 21:11

Hatay'daki 'baraj' provokasyonu nedeniyle Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma

Son dakika haberi: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Babala TV adlı sosyal medya hesabından Kahramanmaraş ve Hatay'daki 2 barajın çatladığı yönünde paylaşımda bulunan Oğuzhan Uğur hakkında “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan soruşturma başlattı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Hatay'daki 'baraj' provokasyonu nedeniyle Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma
Oğuzhan Uğur,Hatay,baraj,soruşturma,deprem

Yayıncı Oğuzhan Uğur, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremin ardından, “BaBala TV” isimli sosyal medya hesabından Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunmuştu.

Paylaşımların asılsız olduğunun vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğu, arama kurtarma çalışmalarında aksamalara neden olduğu gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan dolayı Uğur hakkında re’sen soruşturma başlattı.

"ÖRGÜTLÜ VE KÖTÜ NİYETLİ SALDIRI ALTINDAYIZ"

Savcılığın soruşturma talimatının ardından Oğuzhan Uğur sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Uğur açıklamasında, "İnanılmaz örgütlü ve kötü niyetli bir saldırı altındayız. Elimizdeki verileri toparladık. Birkaç saat içinde detaylı açıklamayı bir video ile yapacağım. Takipte kalınız" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/OguzhanUgur/status/1624822422166818819

KAÇMAYIN, HIRSIZLIK YAPACAKLAR

Barajın patladığı yönündeki haberin ardından bölgede büyük bir panik oluştuğu ve vatandaşların bulundukları yeri hızla terk etmeye çalıştığı görüldü. O sırada bölgede görevli bir komutan ise kurtarma ekiplerini yağmacılara karşı uyararak, "Bunun için kaçıyorsanız kaçmayın, hırsızlık yapacaklar. Yazık günah. Tekrar dönün Allah rızası için" dedi.

BAKAN KİRİŞCİ YALANLAMIŞTI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıklayıp, paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddialar asılsızdır. Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir. Benzer bir dezenformasyon Atatürk Barajı ile ilgili de üretilmiş, yerinde incelemeyle kamuoyunu bilgilendirmiştik. Hatay’daki barajlarımızı yerinde inceleyeceğim. Bu süreçte resmî kurumların bilgilendirmeleri dışındaki malumata itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...