Tgrt Haber
18 Şubat 2014 22:55

Şa­han Gök­ba­kar ile rö­por­taj­

Recep İvedik filminin yapımcısı olan Şahan Gökbakar çok önemli açıklamalarda bulundu.

Şa­han Gök­ba­kar ile rö­por­taj­
Şa­han Gök­ba­kar, rö­por­taj­, Recep İvedik

Bu ay vizyona girecek olan film için Gökbakar ilginç bir röportaj verdi. Şa­han Gök­ba­kar, yap­tı­ğı­mız rö­por­taj­da il­ginç açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Gök­ba­kar, Ata De­mi­rer, Şa­fak Se­zer ve Cem Yıl­maz ile bir­lik­te rol ala­ca­ğı bir fil­min ya­pım­cı­lı­ğı­nı yap­mak is­ti­yor. Ne var ki Yıl­ma­z'­ın işin için­de ol­mak is­te­ye­ce­ğin­den emin de­ğil. Pe­ki ne­den? Şa­han Gök­ba­kar, ken­di­si­ni her film­den ön­ce eleş­ti­ren­le­re ne­den ‘Kıs­ka­nı­lı­yor ola­bi­li­ri­m' de­di. Gök­ba­kar, ay­rı­ca ken­di­si­ne so­ru yö­nel­ten va­tan­daş­la­ra da il­ginç ce­vap­lar ver­di.
'Re­cep İve­dik', dört yıl aradan son­ra ru­hu­nuz­da na­sıl fır­tı­na­lar es­tir­di?
Sü­per bir kah­ra­ma­na ara ver­mek için 4 yıl uzun bir sü­re. Bu sü­re için­de ye­ni­si­ni çek­me­miz için bir çok ta­lep alı­yor­duk. "Ta­mam biz 'Ce­lal ile Ce­ren'i de sev­dik ama 'Re­cep İve­dik'i de is­ti­yo­ruz" di­ye ma­il yağ­mu­ru­na tu­tul­duk. Bir kez da­ha gör­dük ki 'Re­cep İve­dik'e kar­şı du­yu­lan sev­gi baş­ka bir bo­yut­ta. As­lı­na ba­kar­sa­nız dör­dün­cü film için yap­tı­ğı­mız prog­ram bir yıl son­ra çek­me üze­ri­ney­di.
Ne­den bir yıl son­ray­dı, ne ol­du da öne al­dı­nız, ‘Issız Ada' fikri nasıl çıktı?
Baş­ka film pro­jem var­dı. 'Re­cep İve­dik'in ara­la­rın­da iki film ol­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. Bun­dan son­ra 'Re­cep İve­dik'ler ar­ka ar­ka­ya gel­me­ye­cek. Or­ta­ğım ve ya­pım­cı­mız Em­rah Ço­ban ile ye­mek yi­yor­duk. Em­rah'a "Re­cep İve­dik, Sur­vi­vor'a git­se ne ko­mik olur de­ğil mi?' di­ye sor­dum. Em­rah, 'Çok gü­zel olur' de­dik­ten son­ra 'Re­cep İve­dik'i ada şart­la­rın­da ha­yal et­tik ve çok gül­dük. Son­ra ofi­se dö­nüp ko­nu­yu di­ğer or­ta­ğım ve yö­net­me­ni­niz To­gan'a aç­tım. To­gan da 'Abi, yı­kar or­ta­lı­ğı, mil­le­ti de­lir­tir' de­yin­ce se­nar­yo­yu ka­ra­la­ma­ya baş­la­dım. Baktık hikâye oturmuş. ‘Haydi' dedik.
‘AÇLIĞA TAHAMMÜL EDEMEYEBİLİRİM'
Si­zin ‘Issız Ada' gibi bir yarışmaya git­ti­ği­ni­zi ha­yal ede­lim. Ora­da nasıl biri olurdunuz?
Aç­lık kıs­mı­na ta­ham­mül ede­me­ye­bi­li­rim. Ne var ki oyun­lar­da ba­şa­rı­lı olu­rum. Çe­kim­ler­de­ki oyun­lar­da ken­dim ya­rış­tım, dub­lör kul­lan­ma­dım. Çe­kim­ler­de­ki ya­rış sah­ne­le­rin­de film hi­le­si de ya­pıl­ma­dı. Spor­cu olan Ba­rış Gül'ü oyun­lar­da geç­tim. Ben at­la­dım, Ba­rış da at­la­dı. Ba­rış, he­de­fe benden 10 sa­ni­ye son­ra ulaş­tı. Karnım tok ulursa iyi yarışmacı olurdum.
Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ne olurdu? Lütfen teknolojik ürünler olmasın...
Bilmem, hiç düşünmedim. En iyisi ben ıssız adaya hiç düşmeyeyim. Boş ver, böyle bir hayal kurmayalım. Ne gereği var? İlle de düşeceksem yanımda birkaç sevdiğim insan olsun. Birlikte başımızın çaresine bakarız herhalde. Birlikten güç doğar. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Değil mi ya?
Film­de­ki Koç Ai­le­si mu­hab­be­ti ne­dir?
'Re­cep İve­dik', ço­cuk­la­rın top sa­ha­sı­na apart­man di­kil­me­si­ni en­gel­le­mek için pa­ra bul­ma pe­şin­de. Bu ama­cı­nı ger­çek­leş­tir­me­nin bir yo­lu da zen­gin
ve ün­lü in­san­la­rı ara­ya­rak yar­dım is­te­mek­ten ge­çi­yor. Ak­lı­na ilk Koç Ai­le­si ge­li­yor. Di­ğer bir es­pri­ de Öz­ge Ulu­soy'u Ulu­soy Ai­le­si'nden san­ma­sı.
Koç Ai­le­si tep­ki gös­ter­di mi?
Ha­yır, bir tep­ki gel­me­di. Hoş­la­rı­na gi­de­ce­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum. Za­ten sağ olsun Ali Koç be­ni çok se­ver.
Twitter ilanı sonrası oyunculuk için 20 bi­ne ya­kın ta­lep gel­di. Bu ka­darını bek­li­yor muy­du­nuz?
İşin il­ginç ya­nı ta­lep­te bu­lu­nan­la­rın oyun­cu ol­ma­ma­la­rı. Ara­la­rın­da ev ha­nım­la­rı da var­dı öğ­ret­men de, öğ­ren­ci de. Türk hal­kı­nın için­de hep bir oyun­cu­luk yap­ma is­te­ği var­mış. 'Re­cep İve­dik'te ün­lü­ler ol­mu­yor. 'Re­cep İve­dik'in dün­ya­sı­na böy­le da­ha gü­zel adap­te olu­nu­yor. Böylesi daha iyi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...