Tgrt Haber
25 Ekim 2021 21:11

Ünlü halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu’nun eşi vefat etti

Ünlü Türk halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu’nun bir süredir İstanbul'da kanser tedavisi gören eşi Fatma Eroğlu hayatını kaybetti.

Ünlü halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu’nun eşi vefat etti
musa eroğlu,,fatma eroğlu,,türkü,,halk müziği,

Türk halk müziğinin önde gelen isimlerinden olan Musa Eroğlu’nun eşi Fatma Eroğlu, 75 yaşında hayatını kaybetti. 

KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

Musa Eroğlu’nun eşi Fatma Eroğlu, İstanbul'da bir süredir kanser tedavisi gördüğü özel hastanede vefat etti. Fatma Eroğlu, yarın Mersin'in Mut ilçesinde Mut Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından Yazıalanı Mahallesi mezarlığında toprağa verilecek.

Ünlü halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu’nun eşi vefat etti

MUSA EROĞLU KİMDİR?

1944 yılında Mersin'in Mut ilçesinin Kumaçukuru köyünde doğdu. Ortaokulu yarım bıraktı. Mut Halkevi'nde halk oyunları oynadı. 1965'te TRT Ankara Radyosu'nda imtihana girdi fakat kazanamadı. 1967'de 'İkimiz Toprağa Girelim Elif' adlı ilk plağını çıkardı. 1970-71 yıllarında yeniden radyoda tar, kemane, koltuk davulu, bağlama, divan sazı çalgılarıyla sınava girdi ve sınavı kazandı. 1970'li yılların sonlarına doğru müzik yönetmenliği de yaptı.

1980'e radyoda kadar mahalli sanatçı olarak çalıştı. Arif Sağ ve Muhlis Akarsu ile birlikte başladığı, daha sonra Yavuz Top’un da katılımı ile genişleyen 'Muhabbet' seri albüm çalışmaları, 1980 sonrasında Türk halk müziğinin geniş kitlelere yayılmasında önemli katkı sağlamıştır. Sözlerini Abdürrahim Karakoç'un yazdığı 'Unutursun Mihriban'ım' ve 'Mihriban' türkülerini seslendirdi. Karacaoğlan'ın şiirlerini besteledi.

1966’da evlendiği Fatma Eroğlu ile ikisi kız, biri erkek üç çocuğu vardır.

Ünlü halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu’nun eşi vefat etti
Fatma Eroğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...