Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 15:38

İlyas Tetik'in vefatı müzik dünyasını yasa boğdu

Ünlü kemanist ve besteci İlyas Tetik, Sarıyer'deki evinde intihar etti. Tetik'in vefatı müzik dünyasını yasa boğdu.

İlyas Tetik'in vefatı müzik dünyasını yasa boğdu
İlyas Tetik,İlyas Tetik nedir,intihar

Geçim sıkıntısı nedeniyle zor günler geçiren ünlü keman virtüözü ve besteci kemanisti İlyas Tetik intihar ederek hayatına son verdi.

ÜNLÜ ŞARKICILARLA ÇALIŞTI

Ünlü Keman virtüözü ve Besteci kemanisti İlyas Tetik yaşadığı geçim sıkıntılarından dolayı Sarıyer'deki evinde intihar etti. Bu durumu gören ailesi hemen polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Sarıyer Asayiş Büro ve Olay yeri İnceleme ekipler kaldığı Beyaz Lale sokağa gelip incelemelerde bulundu.

Öte yandan, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya ve Ebru Gündeş gibi birbirinden ünlü şarkıcıların albüm çalışmalarına da destek veren Tetik'in vefatı müzik dünyasını yasa boğdu.

İLYAS TETİK KİMDİR?

İlyas Tetik, 25 Eylül 1960 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi, müzik dünyasına adımını ise 13 yaşında eline aldığı keman ile adım attı.

Üzerinden yıllar geçse bile birçok neslin bugün bile bildiği ve Tüdanya tarafından piyasaya sürülen "Seni Sevmeyen Ölsün" adlı albüm, İlyas Tetik’in yönettiği ilk albüm oldu.

Yoğun şekilde beste çalışmalarını da sürdüren İlyas Tetik, "Yıllarım", "Seni Buldum Ya", "Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan", "Bulunur Elbet" ve "Hayatımı Yazsam Roman Olurdu" gibi sevilen eserlere imza attı.

İlyas Tetik, bugün müzik dünyasında adı herkes tarafından bilinen ve şarkılarını milyonların ezbere bildiği sanatçıların albümlerinin yönetmenliğini üstlendi.

İlyas Tetik, yılların getirdiği birikimi, Kalan Müzik etiketiyle yayınladığı ilk solo albümü "İstanbul'da Bir Keman"da topladı ve birbirinden farklı tarzları kendi perspektifinden yansıtmayı başardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...