Tgrt Haber
30 Kasım 2021 20:01

Vedat Milor’un ‘Baklava’ açıklaması ustaları kızdırdı

Ünlü gurme ve yemek yazarı Vedat Milor, baklavanın, pastalar gibi değiştirilebileceğini savunması Gaziantepli baklavacıları kızdırdı. Baklava ustaları bunun mümkün olmayacağını belirterek Milor’a tepki gösterdi.

Vedat Milor’un ‘Baklava’ açıklaması ustaları kızdırdı
Vedat Milor,baklava,açıklama,gaziantep

Ünlü gurme ve yemek yazarı sosyal medya üzerinden yaptığı ‘Baklava’ açıklaması büyük yankı uyandırdı. Milor’un “Gaziantepli ustaların yaptığı baklava dünya çapında bir şaheser. Ama düşünün, şöyle Batı’da pastacılık eğitimi almış bir modern şef çıkıp da hamuru daha da geliştirse, şerbetle oynasa, sunumu daha farklı yapsa nasıl olur?” açıklaması Gaziantepli baklavacıların tepkisine yol açtı.

Vedat Milor’un ‘Baklava’ açıklaması ustaları kızdırdı

"BAKLAVANIN DEĞİŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Ayıntap Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, 34 yıllık baklava ustası olduğunu belirterek, baklavanın lezzetini geleneksel yöntemden aldığını ifade etti. Aktaş, baklavanın yapım aşamasında modernize edilemeyeceğini söyleyerek “Bazı şeyler değişebilir ama yapımı, şekerlenmesi ve dilimlenmesinde değişme olmaz. Baklavanın yapımında değil de sunumunda değişiklik yapılabilir. Çeşit çeşit dizilebilir, ters konulabilir" ifadelerini kullandı.

"EKMEK DEĞİŞİYOR MU?"

Bir başka baklava ustası İsmail Yılmaz da baklavanın yapımında değişikliğin söz konusu olmayacağını ancak sunumda farklılıklar olabileceğini savundu. Yılmaz "Baklavanın yüz yıllardır yapımında hamur açma, şerbet aşaması fıstık içeriği kalitesinde değişiklik olmaz. Ama sunum her zaman esnektir. Ekmek yüzyıldan beri içeriği değişmiyor. Baklavanın içeriği değişmez. Değişirse farklı tat alır. Ama diğer hususlar değişiklik gösterir" değerlendirmesinde bulundu.Vedat Milor’un ‘Baklava’ açıklaması ustaları kızdırdı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...