Tgrt Haber
17 Mart 2017 12:54

“CHP’li Edirne Belediyesi’ni saygıya davet ediyoruz, yoksa bedeli çok ağır olur”

Edirne’nin CHP’li Belediyesi'nin, Hanefi mezhebi fıkıh alimi ve tasavvuf büyüklerinden Muhammed Bin Kutbüddin-i İzniki hazretlerinin türbesinin bulunduğu alana düğün salonu yapmak istemesi, Medya Kritik Programı’nda bir kez daha gündeme getirildi. CHP’li Belediye Başkanı'na seslenen Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, “Belediye başkanını dini değerlere, kutsal değerlere saygıya davet ediyorum. Yoksa bedeli çok ağır olur” dedi.

“CHP’li Edirne Belediyesi’ni saygıya davet ediyoruz, yoksa bedeli çok ağır olur”
medya kritik,

Türkiye Gazetesi tarafından gündeme getirilen haberin, belgelerle doğrulandığını belirten Fuat Uğur, düğün salonu yapılmak istenen alanda evliyanın kabirlerinin bulunduğunu söyledi. CHP’li Edirne Belediye Başkanı'na seslenen Uğur, “Buradan Edirne Belediye Başkanına çağrıda bulunuyorum. Tekrar bu belgeleri incele. Aldığın kararı gözden geçir ve bu işi yapma” dedi.

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, şehirlerin değerlerinin artması için tarihe sahip çıkılmasını istedi. Övür. “Yani bu çok tartışılıyor. 'Artık yeter' diye ben çok yazı yazdım, şehirler meselesi ile ilgili. Böylesine derin bir tarihi olan ülkede yaşıyoruz, bu tarihe sahip çıkmak lazım. Bırakın saygıyı falan, şehirlerinizin değerlerinin artması için bunu yapın” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...