Tgrt Haber
28 Mart 2018 17:03

Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?

En tehlikeli yolları görmek istiyorsanız o zaman doğru yerdesiniz. Dünyanın en tehlikeli yollarından insanlar günlük işlerini yürütmek için bu yollardan geçmek zorunda. Dünyanın en tehlikeli yolları listesi haberimizde.

Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?
dünyanın en tehlikeli yolu,yol
 
Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?
10 – Sichuan Tibet Otoyolu, ÇİN
Sichuan’ın Çengdu doğusundan başlayıp Lhasa’da sona eren muazzam bir yükseklikte uçurum yolu. Yolun uzunluğu 2142 km. Tehlikeye rağmen Çin’e giden kamyon sürücüleri için her zamanki rota olarak kabul edilir. Gezginler, ılık ilkbahardan karlı kışa kadar tehlikeli ve bir o kadar da muhteşem manzaranın tadını çıkarır. Sichuan-Tibet Otoyolu dünyanın en ölümcül yolları listesinde ilk 10 listede yer alan on numarada bulunuyor. 
Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?
9- Stelvio Geçidi, İTALYA
Stelvio Geçidi, deniz seviyesinin zirvesinde, yaklaşık 9045 metre yükseklikte kuzey İtalya’nın bulunduğu yerde harika bir dağ geçididir. Bu geçit 43 feet yükseklikte Doğu Alphs’deki en büyük asfalt dağ geçidi olarak kabul edilir. Bu rota, mayıs ayından kasım ayına kadar açık olduğu için spor dallarında da kullanılıyor. Çok sayıda motosikletçi ve bisikletçi en tehlikeli otoyolu tercih ediyor. Bu ünlü dağ geçidi, özellikle Ağustos ayında 8000 bisikletçi tarafından kullanılmakta ve dünyanın en tehlikeli listesinde dokuzuncu sırada yer almaktadır. 
 
Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?
8- Los Caracoles Pass, ŞİLİ
Los Caracoles Pass, Pasa del Cristo Redentor olarak da bilinir. Bu yolu geçen dünyanın en iyi sürücüsüdür. En önemli ve görkemli yol, iki dağın üzerinden geçiyor. Deniz seviyesinin zirvesinde yer alan binlerce metre yüksekliğindeki yükselişin yanı sıra farklı konumu sayesinde sürücüler için önemlidir. Sürücüler için yetenek, aşırı sabır ve azami sürüş becerisi gereklidir. Güzel havalarda adrenalin koşusu için de kullanılıyor. 
Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?  
7-Skippers Canyon, YENİ ZELANDA 
Skippers Canyon, Yeni Zelanda’nın güneybatı kesiminde yer almaktadır. Bu yol en doğal yerlerinden biridir. Korkutucu olan, araba sürerken manevra yapmak için dar olması. Çakıl yol 16,5 milden oluşuyor ve 140 yıldır dayanıyor. Dünyanın en tehlikeli yolu olarak kabul edilir ve araçların kesinlikle sigortası olmalıdır. Yol çok dar ve asfaltsız olduğu için köprü ile bağlantı kurulmuştur. Bu yolda araba sürerken dinlenemeyeceksiniz. Çünkü dinlenecek hiçbir yer yok. 
Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?
 
6 – Zoji Geçidi, HİNDİSTAN
Hindistan'daki önemli dağ geçitlerinden biridir.  Batı Himalaya Dağ Sıradağları ve Srinagar'daki Amid Leh'i bağlar. 9 Km uzunluğunda, deniz seviyesinden 3.500 metre yüksekte ve Ladakh ile Keşmir arasında önemli bir bağlantı sağlıyor. Geçiş kış aylarında genellikle kapalıdır. Bu yoldan geçmek için aracınıza ve sürüş becerilerinize yüksek güven duymalısınız.
Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?
5- Guoliang Tüneli, ÇİN
Dünyanın en tehlikeli yolu, Guoliang köyünün dışarıda bulunan Tayland Dağları ile birleştiriyor. Bu arazi kısıtlıdır, çünkü dağın üzerinde zorlu bir yol var. Guoliang köyü, dış dünyadan kopan yükselen dağlarla çevrili Vale’de yer almaktadır. Bu tünel yolu turistik yer olarak da görülür ve dünyanın en tehlikeli yolları listesinde beşinci sırada yer alır. 
Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?
4- Karakoram Otoyolu, PAKİSTAN
 
Dünyanın en tehlikeli yolu olan Karakoram Otoyolu’nun en ilginç yönü dünyanın en yüksek irtifadaki asfalt yolu olması. Eğer dağcılık ile ilgiliyseniz bu yol tam size göre. Burası aynı zamanda David Lama’nın dünyanın en zorlu tırmanışını gerçekleştirdiği Masherbrum’a giden yol. Ve asla araba sürmek istemeyeceğiniz bir yol. Zorlu koşulların yanı sıra muazzam yükselişi nedeniyle, dünyanın sekiz harikası olarak kabul edilir. 
Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?
3- James Dalton Otoyolu, ALASKA
James Dalton Otoyolu, Alaska yolunda yer alır. 666 kilometre uzunluğundadır. Dünyanın en tehlikeli yolu, çoğunlukla motosikletle ve bisiklet sürmekle veya küçük araçlarla büyük risk taşıyor. Yanınıza yiyecek ve hayatta kalmak için gereken malzemeleri mutlaka almalısınız. Sırt çantanızda yeterince yiyecek ve hayatta kalma malzemesi olduğuna emin olun çünkü 666 kilometrelik yol boyunca sadece 3 tane köy var. Mutlaka yanınıza aldıklarınızı idareli kullanmayı da bilmelisiniz. 
Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?
 
2- Jalalabad-Kabul Yolu, AFGANİSTAN
Jalalabad-Kabul Yolu, gerçekten zor bir yoldur. Bu yol hem sizin hem de aracınızın dayanıklılığını test eder. Çünkü virajlarla dolu. Bazı durumlarda uçurumun üstünde asılı kalabilirsiniz. Jalalabad-Kabul Yolu arasındaki yükseklik yaklaşık 1200 metredir, dağlık bir bölgedir. Yol kazalarının çoğu bu tehlikeli yolda gerçekleşiyor. 
 
Dünyanın En Tehlikeli Yolları Nerede?
1- Kuzey Yungas Yolu, BOLİVYA
Gidilmesi cesaret isteyen bir yol. Dünyanın en tehlikeli arazisi olarak kabul edilir. Ölüm yolu olarak da bilinir. Bu yolda büyük kazaların meydana geldiği biliniyor ve 300 yolcu hayatını bu yolda kaybetti. Yolun tehlikeli olmalısının yanısıra turistik yer olarak kabul edilir. Heyecan arayanlar dağ bisikleti meraklılarının çoğu yaklaşık 64 kilometre boyunca yokuş aşağı bisiklet sürmek için ziyaret ediyor. Boşuna dünyanın en tehlikeli yolu demiyoruz. Bu yolda çok sayıda bisiklet binicisi de hayatını kaybetti. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...