Tgrt Haber
01 Aralık 2021 13:26

En popüler kore dizileri hangileri? Squid Game sevenlere 5 kore dizisi önerisi

Netflix’te yayınlanan Squid Game dizisi ile birçok kişi Kore yapımları ile ilgilenmeye başladı. Asya kültürünün popülerleşmesi ile yeni dizi arayışana girenlerin durak noktası kore dizileri oldu. Peki en popüler kore dizileri hangileri? İşte en çok izlenen kore dizileri.

En popüler kore dizileri hangileri? Squid Game sevenlere 5 kore dizisi önerisi
kore dizisi,squid game,hellbound,k-drama

Kore yapımları her geçen gün dizi platformalarında rekor üstüne rekor kırıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle Batı dizi ve film sektörünün sekteye uğraması Asya yapımlarını öne çıkardı. Geçtiğimiz yıl Parazit filmi Oscar tarihinde ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film (Best Picture) ödülünü alma başarısı gösterirken 2021 yılında yayınlanan Squid Game dizisi dünya çapında 110 milyondan fazla izlendi. Kore dizi sektörüyle yeni tanışanlar dizi önerisi arıyor. En çok beğenilen kore dizileri ve konularını sizin için derledik. 

MY NAME DİZİSİ KONUSU, OYUNCULARI VE İKİNCİ SEZON TARİHİ 

Netflix’te yayınlanan My Name dizisi 15 Ekim’de gösterime başladı. İntikam temalı kore dizisi  özellikle İngiltere’de büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Peki My Name dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler? Babasının öldürülmesinin ardından intikam hırsıyla yanıp tutuşan bir kadın, güçlü bir mafya patronuna güvenir ve onun yönlendirmesiyle polis teşkilatına girer.
Kim Jin- min'in yönetmen koltuğunda oturduğu dizide intikam peşinde koşan genç kızı Han So-hee canlandırıyor. Dizide ayrıca Park Hee-soon çete lideri rolüyle ve Ahn Bo-hyun ise azimli polis rolünde yer alıyor. 

My Name dizisi 8 bölümden oluşurken bölüm uzunluğu yaklaşık 1 saattir. İzleyiciler My Name dizisi 2.sezon tarihini araştırırken henüz resmi bir açıklama gelmedi. ,

En popüler kore dizileri hangileri? Squid Game sevenlere 5 kore dizisi önerisi

HELLBOUND DİZİSİ KONUSU NE? 

Netflix’te yayınlanan Hellbound dizisi Squid Game rekorunu kırarak en çok izlenen dizi oldu. FlixPatrol analytics’e göre Hellbound, 20 Kasım’da dünyanın en çok izlenen Netflix televizyon dizisi oldu ve gösterinin başlamasından sonraki 24 saat içinde 80’den fazla ülkede reytinglerde bir numara oldu. Fantastik çizgi roman uyarlaması olan Hellbound 2021 Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gösterilen ilk K-drama dizi oldu. Türkiye’de de çok sayıda kişinin merakla takip ettiği Hellbound dizisi konusu gündeme geldi. Hellbound aniden ortaya çıkıp hüküm vererek bazı insanları cehenneme mahkûm eden dünya dışı varlıklarla ilgili bir öykü. Bu doğaüstü olaylar büyük bir kargaşaya neden olur ve Yeni Doğru adlı dinî bir grubun nüfuzunu artırmasını sağlar. Ancak birkaç kişi bu grubun faaliyetlerinden kuşkulanır ve gerçekleşen esrarengiz olaylarla ilgisini soruşturmaya başlar. Dizinin başrollerini Yoo Ah-in, Kim Hyun-joo, Park Jeong-min paylaşıyor. 

En popüler kore dizileri hangileri? Squid Game sevenlere 5 kore dizisi önerisi

HOMETOWN CHA CHA CHA DİZİSİ VE FRAGMANI 

Son dönemlerde kore dizileri gerilim, korku ve fantastik temalarda gündeme gelse de aslında drama ve romantik konularda da son derece iddialı yapımlar bulunuyor. Hometown Cha Cha Cha büyük şehirden gelen bir diş hekimi, küçük bir sahil kasabasında muayenehane açar. Burada her bakımdan onun tam zıddı olan başarılı ve yakışıklı bir adamla tanışır. Dizi Gongjin adlı bir sahil köyünde geçen bir aşk hikayesini konu alıyor. Dizi, 2004 yapımı " Mr. Hong" adlı bir Kore filminden uyarlamadır. 16 bölümden oluşan Hometown Cha Cha Cha başrollerinde Shin Min -a ve Kim Sen-Ho yer alıyor. 

THE KING ETERNAL MONARCH DİZİSİ VE FRAGMANI 

The Kıng Ethernal Monarch dizisi iki farklı paralel dünyada geçiyor. İnsanların dünyasında serbest kalan şeytan diğer bir paralel dünyaya geçiş yapmaya çalışmaktadır. Buna karşılık olarak Kore İmparatoru Lee Gon (Lee Min-Ho) paralel dünyaya açılan kapıları kapalı tutmaya çalışır. Bir diğer paralel dünyada, Güney Kore Cumhuriyeti’nde yaşayan Dedektif Jung Tae-Eul (Kim Go-Eun) insanların ve sevdiklerinin hayatlarını korumaya uğraşır. 2020 yılında gösterime giren The King Eternal Monarch dizisi Netflix’te yayınlanıyor. 

VINCENZO DİZİSİ KONUSU, OYUNCULARI VE FRAGMANI 

Kore dizilerine ilgi duyanların merak ettiği Vincenzo dizisi İtalyan aile tarafından evlat edinilen Vincenzo Cassano’nun (Song Joong-Ki) konuludur. Korece adı Park Joo-Hyung olan Vincenzo Cassano, İtalya’da mafyalara danışmalık yapan bir avukattır. Ancak, mafya grupları arasında bir savaş başlayınca Kore’ye geri döner. Burada, sosyal adaleti kendi yoluyla sağlamaya çalışır. Bu süreçte, aldığı davaları kazanmak için her şeyi yapan Avukat Hong Cha-Young'a (Jeon Yeo-Bin) âşık olur.
 
Dizi Netflix’te yer alıyor. Vincenzo 1 sezon 10 bölümden oluşuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...