Tgrt Haber
22 Ocak 2017 12:37

İlhan Cavcav kaç yaşında hayatını kaybetti, Cavcav kimdir? | Gençlerbirliği Kulübü Başkanı neden öldü

Efsane Başkan İlhan Cavcav 22 Ocak 2017 Pazar günü hayata gözlerini yumdu. İlhan Cavcav kaç yaşında hayatını kaybetti, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı neden öldü merak ediliyor. İşte Cavcav'ın tüm hayatı ve detaylar...

İlhan Cavcav kaç yaşında hayatını kaybetti, Cavcav kimdir? | Gençlerbirliği Kulübü Başkanı neden öldü
ilhan cavcav, ilhan cavcav kaç yaşında öldü, ilhan cavcav neden öldü, ilhan cavcav kimdir, ilhan cavcav hayatı,

Yüksek tansiyon nedeniyle uzun süredir tedavi gören ve gece yarısı geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Ankara Güven Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan İlhan Cavcav hayata gözlerini yumdu. Doktorlar, ilk aşamada, kalbinde bir rahatsızlık tespit edilmediğini,  beyindeki ödemi dağıtmak için İlhan Cavcav’ı ameliyata aldıklarını söyledi. Dün dengesini kaybederek düşen, kolunu ve kafasını çarpan efsane başkan 81 yaşında hayata veda etti. 1978 yılında Gençlerbirliği Kulübü’ne başkan olan İlhan Cavcav, yaklaşık 40 yıldır Ankara ekibinin başında bulunuyordu.

GAZİANTEPSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI ERTELENDİ

Bugün 13:30'da oynanması gereken Gaziantepspor - Gençlerbirliği maçı, İlhan Cavcav'ın vefatı nedeniyle ertelendi.

İlhan Cavcav kaç yaşında hayatını kaybetti, Cavcav kimdir? | Gençlerbirliği Kulübü Başkanı neden öldü

Gençlerbirliği Kulübü İlhan Cavcav'ın vefatının ardından twitter hesabından bu görseli paylaştı.

İLHAN CAVCAV KİMDİR?

İlhan Cavcav (d. 4 Ekim 1935, Ankara), Türk iş adamı, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı. Un fabrikası, entegre sentetik çuval fabrikası, Ankara İnşaat A.Ş. ve Katkı Gıda adında ekmek katkı maddeleri üretimi gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri bulunmaktadır.

HAYATI

Ankara Hamamönü'nde doğan Cavcav'ın babası Haşim Bey, 1910'lu yıllarda Priştine'den Türkiye'ye göç etmiş bir ailenin çocuğudur. Aile İstanbul, Adana gibi şehirlerde bir süre kaldıktan sonra Ankara'ya yerleşip aile mesleği olacak fırıncılık ve değirmencilik yapmaya başlamıştır.

Haşim Bey'in ikinci eşi Kayseri eşrafından Lütfiye Hanım'dan ilk çocuğu olan Cavcav'ın çocukluğu Mamak'ın Boğaziçi Mahallesi'nde geçti. Eğitim yaşamına Ankara 10. Yıl İlkokulu'nda başlayan Cavcav, öğrencilik yılları boyunca bir yandan da babasının işlettiği değirmende çalıştı. İlkokuldan sonra Gençlerbirliği'nin kurulduğu Ankara Atatürk Lisesi'nde eğitimine devam eden Cavcav, ailesinin artan işleri nedeniyle ortaokuldan sonra eğitimine son verip, 14 yaşında aile şirketinin veznesinde ve sonrasında şirket muhasebesinde çalışmaya başladı.

İlhan Cavcav; dizi ve tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nun dayısı, futbolcu Tayyar Cavcav'ın yeğenidir.

YIL YIL İLHAN CAVCAV

1975: Hacettepespor'un başkanı oldu. Başarısız sonuçlarla görevden ayrıldı.

1977: Gençlerbirliği'nde başkanlığa seçildi ancak anlaşmazlıklar sonrası 1 yıl içinde istifa etti.

1981: Futboldan fazla uzak kalamadı ve kesintisiz 36 yıl sürecek olan başkanlık serüveninde Gençlerbirliği'nin başına tekrardan seçildi.

1983: Takımı iki yıl sonra alt ligden Türkiye 1.Ligi'ne çıkardı.

1986: İlhan Cavcav, Türkiye Kupası'nı Gençlerbirliği müzesine getirmeyi ilk defa başardı. (1986-1987).

1987: Gençlerbirliği, tarihinde ilk defa UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda mücadele etti.

1989: Bir sezon aradan sonra ikinci defa takımını Türkiye 1.Ligi'ne çıkardı. Ligde 28 yıldır mücadele eden ekip küme düşmeyen 5 ekipten biri.

1990: Lige yükselme primi olan 1 milyar TL ve 20 dönüm arsayı tesisleşme için kullandı. Türk futbolunun ilk modern futbol tesisini açtı.

2001: Takımını ilk defa UEFA Kupası'nda mücadele etti. (2001-2002)

2002: Türkiye 1.Ligi'nde en büyük başarısını takımı Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardından 3.sıraya yerleşince elde etti.

2016: 16 yılda oyuncu satışlarından 30 milyon Euro kazanarak, Anadolu takımlarında bunu başaran ilk başkan oldu.

2017: Sık teknik direktör değiştirmesi ile nam salan İlhan Cavcav, 37 yılda 45 farklı teknik adamla çalıştı.

İlhan Cavcav'ın oğlu babasını anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Gençlerbirliği'nin efsane başkanlarından İlhan Cavcav tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Cavcav'ın vefatının ardından oğlu duygusal açıklamalarda bulundu...

CANLI YAYINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İlhan Cavcav'ın geçtiğimiz günlerde başkan vekilliğine getirdiği oğlu Murat Cavcav, canlı yayında A Spor'a bağlanırken gözyaşlarına hakim olamadı:

"Acımız çok büyük. Çok fazla konuşamıyorum şu anda. Daha yeni 10 dakika oldu. Hepimizin başı sağolsun. Onu her zaman takdir edeceğiz.

METİN ALBAYRAK: "ÖRNEK OLACAK BİR İNSANDI"

Beşiktaşlı yönetici Metin Albayrak da A Spor yayınına bağlandı ve şu sözleri söyledi:

"Hepimizin başı sağolsun. Türk sporunun önemli bir insanıydı ve duayeneydi. Türk futboluna çok şeyler kattı. Biz genç jenerasyon yöneticiler olarak ondan çok şeyi öğrendik. Özel hayatımda tanıma fırsatı buldum. Onu kaybettiğimiz için üzgünüz. Yaptıkları asla unutulmaz ve genç nesillere örnek olacak. Allah yakınlarına sabır versin. Başımız sağolsun. Allah rahmet eylesin."

Efsane Başkan İlhan Cavcav 22 Ocak 2017 Pazar günü hayata gözlerini yumdu. İlhan Cavcav kaç yaşında hayatını kaybetti, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı neden öldü merak ediliyor. İşte Cavcav'ın tüm hayatı ve detaylar...

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...